tenkiska exteriör

Innovationslust för en hållbar framtid

På Tekniska arbetar vi fokuserat för att hållbarhetsanpassa hela verksamheten. Vår vision är att skapa innovationslust för en hållbar framtid. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt
Vi ser hållbar utveckling som en ständigt pågående förändringsprocess och arbete, som inkluderar de tre dimensionerna av hållbarhet – Ekologiska, Ekonomiska, Sociala.
tjej står framför en skärm som visar jorden och ser fundersam ut
Vare sig det är framtidens stad, dynamiken mellan människa och maskin eller pedagogisk lärande - så är hållbarhetsperspektivet, ett perspektiv som genomsyrar museets utbud och program.
Konceptet för Tekniska restaurang bygger på framtid, innovation och hållbarhet. Grundtanken är att bara använda förnybara resurser, ta vara på hela råvarorna och minimera matsvinnet
bro över djurgården
För att uppnå en hållbar utveckling krävs det samarbete. Tekniska museet en del av ett antal nätverk och initiativ på både lokal, nationell och global nivå.
Ny byggnad i trä på innergården
Wisdome Stockholm förvandlar svåra utmaningar och komplexa sammanhang till hisnande upplevelser. Spjutspetsteknik inom visualisering gör det möjligt att ge nya perspektiv på viktiga frågor och göra det komplicerade lite lättare och roligare att förstå.

Har du en fråga?

Redaktionen

Redaktionen

Kommunikation

Mejla

Senast uppdaterad 25 juli 2023.