VR-äventyr tillsammans med kollegor

Aktiviteter för event, konferens och after work

Välkommen till en mötesarena som andas innovation och kreativitet, där möjligheterna är många, den hållbara maten en upplevelse och aktiviteterna unika.

Här presenterar vi exempel på aktiviteter som kan avrunda konferensen, inleda middagen eller vara en del av er After Work.

Middag med Virtual Reality som förrätt

VR-äventyr tillsammans med kollegor

Ta med dig kollegorna, kunderna eller dina samarbetspartners för en rolig kväll tillsammans på Tekniska museet. Tillsammans med Mission IX och vår restaurang skapar vi en oförglömlig middag och ett äventyr till fantastiska virtuella världar.

Läs mer om middag med VR

Abonnera en utställning

Spelstationer med demospel

Nu kan du och ditt sällskap abonnera en utställning efter stängning – då kan ni i lugn och ro uppleva och utforska utställningen på egen hand. Ni har utställningen exklusivt för er själva under upp till två timmar och kan utforska, testa och utmana varandra i många av våra interaktiva stationer.

Läs mer om upplägget

Skapa en innovativ dessert tillsammans

Här får ni göra en riktigt god dessert helt baserad på råvaror från växtriket, där ett lekfullt och kreativt moment är att använda flytande kväve. Denna alternativa kylningsteknik ger extrem kyla på kort tid, vilket bidrar till att bevara råvarans smak och fräschör. Resultatet blir en härlig dessert som är en fröjd för både öga och palett!

Aktiviteten genomförs tillsammans med en kock. Efter att ni delats in i grupper får deltagarna jobba vid olika stationer i köket, där de gör olika moment av desserten. Avslutningsvis tar kocken över inför det lite riskfyllda momentet att snabbt frysa ner desserten med hjälp av flytande kväve. Självklart äter ni sedan upp den egentillverkade desserten – kan kombineras med middag.

Aktiviteten passar sällskap om max 30 personer.
Tidsåtgång: 90 minuter

Workshop med robotprogrammering

Legorobot som står på en bana.

Foto: Emma Fredriksson

Här får ni en äventyrsupplevelse där ni får testa att programmera Legorobotar så att de utför olika uppdrag. Ni får direkt respons på att era nya programmeringskunskaper – gör roboten det ni vill? Många skratt utlovas.

Workshoppen bokas för 16 deltagare och tidsåtgången är 60 minuter. För större grupper tar vi gärna fram förslag på upplägg, där vi mixar upplevelser i en utställning med robot-workshop.

Smart-kamp i MegaMind

Vår science center-utställning MegaMind har totalt 44 interaktiva stationer. Vi hjälper er att välja ut fem godbitar, utifrån era önskemål.

Två personer spelar dataspel på klättervägg

Exempel på femkampsgrenar i MegaMind

  • Hinderbanan – vem är snabbast och vem har flest rätt på kontrollfrågorna?
  • Mind ball – mest fokuserad vinner!
  • Utmana varandra på vår AR-klättervägg; här utmanar ni varandra i det klassiska dataspelet Pong, som tar plats på en klättervägg. Eller ett annat spel där ni jagar små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen där det gäller att fånga dem på kortast möjliga tid.

Workshop: bygg hållbara konstruktioner och utmana varandra

Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar

En rolig aktivitet och workshop för teambuilding är att bygga hållbara konstruktioner med hjälp av ett flexibelt och pedagogiskt material. Bygg vidare på någon annans konstruktion och utmana varandra i vems som håller bäst.

4DFrame är ett pedagogiskt material som har sitt ursprung i Sydkorea. Konceptet är enkelt men potentialen i materialet är nästan obegränsad. Olikfärgade små rör av olika längder kan kopplas samman med hjälp av olika typer av kopplingar. På så vis kan man bygga otroligt många olika figurer, former och modeller.

Denna workshop fungerar bra för både mindre och större sällskap, från 10 till max 100 personer åt gången. Beräknad tidsåtgång: 45 – 90 minuter, beroende hur många ni är.

Möt Nao – Tekniska museets lilla robot

Vill du inleda mötet på ett inspirerande och annorlunda sätt? Eller ge dina konferensdeltagare ett kort avbrott under konferensen för att bjuda på något annorlunda? Bryt av lite från agendan och ge deltagarna ny energi med Tekniska museets humanoid-robot Nao!

En museivärd kommer med roboten och ger er en kort introduktion om vad en robot är, vad Nao är för typ av robot, varför den finns och hur den fungerar.

Några av deltagarna kommer sedan att få möjlighet att interagera med roboten och kommunicera med den. Avslutningsvis så kan alla deltagare få ställa sig upp och försöka att härma Naos ”Tai Chi”-dans. Ett roligt och annorlunda inslag. Tidsåtgången är cirka 20 min.

Nao kan programmeras för att hälsa ditt sällskap välkommen eller säga någonting som passar för ert event.

Visningar i våra utställningar

100-innovationer-roboten

  • Robots – upplev vår nya utställning med humanoida robotar. Längd ca 30 minuter (1/8 2019 – 15/3 2020).
  • Allmänvisning – du får en inblick i vad Tekniska kan erbjuda. Visningen tar dig runt i museet via våra främsta utställningar. Längd ca 40 minuter.
  • Play beyond Play – 1 000 kvm spelupplevelse. Här får du utforska spelhistorien och låta dig omslutas av spel.
  • 100 innovationer – utställningen som visar svenskarnas 100 viktigaste innovationer genom tiderna.
  • Gruvan – Vi börjar i gruvmiljöer som de såg ut för 100 år sedan och slutar i dagens moderna driftsmiljöer.
  • MegaMind – vårt science center om var alla smarta idéer kommer ifrån. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Visning av LM Ericssons minnesrum

Trappa i mahognhy från Lars Magnus Ericssons minnesrum

Är du på jakt efter ett att uppleva en miljö som andas historia, pompa och ståt? Ericssonrummet från 1903 användes under en period som representationsrum för Telefonaktiebolaget LM Ericsson och flyttade till Tekniska museet på 1940-talet. Det är ett unikt rum helt i mahogny där telefonmotiv genomsyrar all inredning. Visningar i LM Ericssons minnesrum kan genomföras tisdag – fredag klockan 13–17 för minst 10 och max 16 personer. En visning varar i 30–60 minuter.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan
Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Pontus Frithiof, krögare

Menyer konferens och event

Vår krögare Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest har satt ihop spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Menyer

Senast uppdaterad 24 juni 2019.