Personer går runt bland speglar i olika formationer.
Utforska våra utställningar, till exempel Spegelskogen i MegaMind. Foto: Emma Fredriksson

Aktiviteter för event, konferens och after work

Välkommen till en mötesarena som andas innovation och kreativitet, där möjligheterna är många, den hållbara maten en upplevelse och aktiviteterna unika.

Här presenterar vi exempel på aktiviteter som kan avrunda konferensen, inleda middagen eller vara en del av er After Work.

Skapa en innovativ dessert tillsammans

Här får ni göra en riktigt god dessert helt baserad på råvaror från växtriket, där ett lekfullt och kreativt moment är att använda flytande kväve. Denna alternativa kylningsteknik ger extrem kyla på kort tid, vilket bidrar till att bevara råvarans smak och fräschör. Resultatet blir en härlig dessert som är en fröjd för både öga och palett!

Aktiviteten genomförs tillsammans med en kock. Efter att ni delats in i grupper får deltagarna jobba vid olika stationer i köket, där de gör olika moment av desserten. Avslutningsvis tar kocken över inför det lite riskfyllda momentet att snabbt frysa ner desserten med hjälp av flytande kväve. Självklart äter ni sedan upp den egentillverkade desserten – kan kombineras med middag.

Aktiviteten passar sällskap om max 30 personer.
Tidsåtgång: 90 minuter

Femkamp på Tekniska museet

Vår science center-utställning MegaMind har totalt 44 interaktiva stationer. Vi hjälper er att välja ut fem godbitar, utifrån era önskemål.

Två personer spelar dataspel på klättervägg

Exempel på femkampsgrenar i MegaMind

• Hinderbanan – vem är snabbast och vem har flest rätt på kontrollfrågorna?
  • Mind ball – mest fokuserad vinner!
  • Utmana varandra på vår AR-klättervägg; här utmanar ni varandra i det klassiska dataspelet Pong, som tar plats på en klättervägg. Eller ett annat spel där ni jagar små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen där det gäller att fånga dem på kortast möjliga tid.

Möt Nao – Tekniska museets lilla robot

Vill du inleda mötet på ett inspirerande och annorlunda sätt? Eller ge dina konferensdeltagare ett kort avbrott under konferensen för att bjuda på något annorlunda? Bryt av lite från agendan och ge deltagarna ny energi med Tekniska museets humanoid-robot Nao!

En museivärd kommer med roboten och ger er en kort introduktion om vad en robot är, vad Nao är för typ av robot, varför den finns och hur den fungerar.

Några av deltagarna kommer sedan att få möjlighet att interagera med roboten och kommunicera med den. Avslutningsvis så kan alla deltagare få ställa sig upp och försöka att härma Naos ”Tai Chi”-dans. Ett roligt och annorlunda inslag. Tidsåtgången är cirka 20 min.

Nao kan programmeras för att hälsa ditt sällskap välkommen eller säga någonting som passar för ert event.

Workshops/Teambuilding

Legorobot som står på en bana.

Vi sätter ihop olika utmaningar som ni utför i mindre grupper med hjälp av olika material. Exempel:

• Programmera en legorobot att utföra tuffa uppdrag
  • Bygg hållbara konstruktioner med hjälp av 4D-Frame – fortsätt bygga någon annans konstruktion, vems håller bäst? En riktigt rolig aktivitet för teambuildning.
  • Lös ett givet problem med hjälp av sensorer och enklare programmering (littleBits)

Visningar i våra utställningar

100-innovationer-roboten

• 100 innovationer – utställningen som visar svenskarnas 100 viktigaste innovationer genom tiderna.
  • Gruvan – Vi börjar i gruvmiljöer som de såg ut för 100 år sedan och slutar i dagens moderna driftsmiljöer.
  • MegaMind – vårt science center om var alla smarta idéer kommer ifrån. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Visning av LM Ericssons minnesrum

Trappa i mahognhy från Lars Magnus Ericssons minnesrum

Är du på jakt efter ett att uppleva en miljö som andas historia, pompa och ståt? Ericssonrummet från 1903 användes under en period som representationsrum för Telefonaktiebolaget LM Ericsson och flyttade till Tekniska museet på 1940-talet. Det är ett unikt rum helt i mahogny där telefonmotiv genomsyrar all inredning. Visningar i LM Ericssons minnesrum kan genomföras tisdag – fredag klockan 13–17 för minst 10 och max 16 personer. En visning varar i 30–60 minuter.

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Pontus Frithiof, krögare

Menyer konferens och event

Vår krögare Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest har satt ihop spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Menyer

Senast uppdaterad 7 november 2018.