No description found for the image walk-and-talk-1600x600

Walk & talk vid Tekniska

Tekniska museet erbjuder en citynära mötesarena i natursköna omgivningar. Här kombinerar du ditt möte med inspirerande och kunskapsgivande upplevelser i olika intressanta och spännande utställningar. Du kan med enkelhet också lägga in ett inslag med walk & talk i ditt program. Den vackra naturen på Djurgården och promenadstigen vid Djurgårdsbrunnskanalen, ligger precis utanför dörren. Genom den nya bron från Rosendal till Tekniska möjliggörs en perfekt slinga längs vattnet. Den är cirka två kilometer lång och tar ca 20 minuter att gå.

Forskning visar tydligt på hur viktig rörelse är för vår hjärna. Boken Hjärnstark, hur motion och träning stärker din hjärna, av Anders Hansen, överläkare i psykiatri, berör exakt det här ämnet. Boken tar upp att det är vetenskapligt bevisat att rörelse stärker hjärnan bland annat på följande sätt:

  • Ökad kreativitet.
  • En mer effektiv hjärna.
  • Bättre koncentration.
  • Mindre stress, oro och ångest.

Maximera effekten av ditt möte genom att låta deltagarna arbeta och diskutera en fråga/uppgift under en walk & talk, för att på ett enkelt och positivt sätt få in rörelse i programmet.

Kombinera detta med exempelvis ett besök i utställningen MegaMind  som är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du genom de nästan 50 stationerna hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Senast uppdaterad 4 mars 2024.