Game on 2.0

Game On 2.0 är succéutställningen som lockat miljontals besökare på museer och science center runt om i världen. Med över 100 spel att prova och gallerier med originalskisser, spelmusik och bakgrundsberättelser är det världens största dataspelsutställning.

Utställningen visades på Tekniska museet 25/10 2013 till 28/9 2014.

I Game On 2.0 finns tidiga arkadspel som Donkey Kong, Pacman och Space Invaders. Men även nyblivna klassiker som The Sims, Halo, och World of Warcraft. Toppsäljarna Tetris, Lemmings och Mario Kart och de största favoriterna inom kategorierna fighting, racing, action, äventyr, pussel, simulatorer och multiplayerspel.

För de minsta finns en avdelning med bland annat Byggare Bob och Pokémon, men också barnvänliga retrospel på Atarikonsoler.

Mer än bara spel

Dessutom finns en unik samling konsoler, handkontroller, arkadspel och andra sällsynta samlarprylar. Det finns skisser av Marios skapare Shigeru Miyamoto. Det finns också ett galleri med ljud och musik och konceptbilder bakom klassiker som Tomb Raider och Jak and Daxter. Game On 2.0 bjuder dessutom på en helt unik tur bakom spelvärldens kulisser.

Förutom detta väcker Game On 2.0 nyfikenhet på att lära sig mer om spelutveckling, ljuddesign, karaktärernas bakgrund, spelkultur och hur spelen marknadsförts genom tiderna.

Senast uppdaterad 7 december 2021.