Pontus Frithiof, krögare
Stjärnkocken Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest dukar upp läckra menyer.

Menyer för konferens och event

Vår krögare Pontus Fritiof i samarbete med Nordrest serverar spännande menyer till våra konferens- och eventgäster. Här hittar du menyer för såväl lunch som middag och mingelkvällar.

Utöver de paketerade alternativen till menyer på denna sida, så finns det alltid möjlighet att ha en dialog med restaurangen om andra alternativ efter önskemål: tekniska@pontusfrithiof.com.

Konceptet för Tekniska by Pontus bygger kring framtid, innovation och hållbarhet som är förknippat med just mat. Det gör restaurangens menyer till en lekfull och högklassig matupplevelse.

Vi arbetar med sex olika grundrätter och årstider. Menyerna är baserade på vegetabilier samt med omsorgsfullt utvalt protein, som sojabönor, quinoa, kikärtor samt fisk, fågel och visst kött (fläsk, lamm och vilt, men inte nötkött). Grönsakerna hanteras och tillagas på ett sätt där det mesta tas tillvara och det lilla som blir kvar läggs i restaurangens mullmaskin, alternativt blir biobränsle genom museets hållbarhetspartner E.ON.

Restaurangen bakar sitt eget bröd och väljer endast miljöcertifierade leverantörer. När det gäller dryck väljer restaurangen producenter som Rescue, juice som tillverkas på fallfrukt och läsken Naturfrisk som tillverkas vid ett ekologiskt bryggeri.

Affärslunch

Utifrån vår hållbarhetspolicy jobbar vi med en levande meny. Vilket innebär att det exakta innehållet i affärslunchen fastställs dagen innan servering. Proteinet i lunchen består av antingen kött, fisk eller vegetariskt.

Hela sällskapet väljer samma rätt i valet mellan vegetariskt, fisk eller kött. Vi tar hänsyn till behov av specialkost. Affärslunchen innebär tallriksservering vid uppdukat bord i restaurangen.

Meny

  • Grön starter på bordet
  • Smör och bröd
  • Varmrätt
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Pris affärslunch: 160 kronor exklusive moms per person

Event, affärslunch (77,65 KB)

Konferenspaket

Vi har satt ihop ett måltidspaket för dagskonferenser med lunch samt för- och eftermiddagsfika. Pris: 336 kronor exklusive moms per person.

Konferenspaket dag (274,77 KB)

Mingelmeny

Ett trevligt alternativ till en sittande middag är en stående mingelmiddag. Passar utmärkt som exempelvis en avslutning på konferensen. En mingelmiddag är även ett trevligt inslag i samband med en aktivitet, visning eller AW på museet. Vi erbjuder en spännande, välsmakande och lekfullt presenterad mingelmeny, som går i linje med vår hållbarhetspolicy.

Maten serveras på palmbladstallrik från fallna palmblad samt intas med trägaffel och återvunnen pappersservett. Allt komposteras efter middagen tillsammans med matresterna i restaurangens mullmaskin.

  • Svartrot, gräslök, forellrom
  • Tomat, lök, mandel
  • Pumpa och mandelpaj
  • Lax, kålrabbi och kärnmjölk
  • Vit choklad, hjortron, körvel

Pris mingelmeny: 280 kronor exklusive moms per person

Event, mingelmeny (62,97 KB)

Kanapéer och Snacks

Ett välsmakande och enkelt tilltugg till drinken är rotfruktschips. Önskar man bjuda på lite mer så är kanapéer ett utmärkt val. Menyn med kanapéer som vi erbjuder går i linje med vår hållbarhetspolicy och innehåller mycket vegetariskt och fisk.

Kanapéerna består av:

  • Gulbeta, getost och grönkål
  • Gurka, salladslök och lax
  • Potatis, löjrom och gräslök
  • Vilttartar, kärnmjölk och tryffel

Priser

  • Kanapéer (4 st per person) och rotfruktschips: 190 kronor exklusive moms per person
  • Kanapéer (4 st per person): 160 kronor exklusive moms per person
  • Rotfruktschips: 30 kronor exklusive moms per person

Event, kanapéer och snacks (55,42 KB)

Festvåningsmenyer

Vi erbjuder ett antal olika rätter som går att kombinera enligt önskemål till en välsmakande middagsupplevelse. I linje med vår hållbarhetspolicy erbjuder vi i rätterna alternativen fisk, kött (ej rött kött) och vegetariskt som huvudingredienser. Komponera din egen festmeny genom att välja en förrätt, en varmrätt och en dessert.

Förrätter

  • Tomat, ärtor, libbsticka och lax
  • Brysselkål, rågbröd och getost
  • Kantarell, ättika, spetskål och vedeldad vilttartar

Varmrätter

  • Morot, grillad lök och ostronskivling med ankbröst
  • Kantarell, broccoli, fänkål med lammsadel
  • Pumpa, grönkål, mandel, salvia med hälleflundra
  • Spetskål, ärtor, tomat och libbsticka med röding
  • Blomkål, bovete, zucchini, tryffel och lantägg med getost
  • Jordärtskocka, betor och brysselkål med rotselleri

Desserter

  • Äpple, kombucha och vit choklad
  • Bakad keso, mandel och blåbär
  • Crème brûlée

Priser

Alternativ 1: 995 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas mousserande alternativt alkoholfritt
  • 1 glas vin alternativt alkoholfritt till förrätten
  • 1,5 glas vin alternativt alkoholfritt till varmrätten
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Alternativ 2: 1 295 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas mousserande alternativt alkoholfritt med påfyllning samt snacks bestående av rotfruktschips
  • 1,5 glas vin alternativt alkoholfritt till förrätten
  • 2 glas vin alternativt alkoholfritt till varmrätten
  • 1 glas dessertvin
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Alternativ 3: 1 795 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas Husets Champagne alternativt alkoholfritt med påfyllning samt kanapéer by Tekniska och rotfruktschips
  • Fri dryck till maten, vin alternativt alkoholfritt
  • 3 cl avec
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Event, festvåningsmenyer (84,44 KB)

Dryck

Lemonaid: 35 kr/st
Rescued: 35 kr/st

Mousserande, flaska: 280 kr glas 70 kr/glas
Alkoholfritt mousserande: 56 kr/glas
Vin: 70 kr/glas
Vin, småflaskor: 70 kr/st
Alkoholfritt vin: 56 kr/glas

Öl: 56 kr/st
Alkoholfri öl: 36 kr/st

Kaffe/te: 25 kr/st

Vintermumma, alkoholfri: 40 kr/glas
Vintermunna med rom: 95 kr/glas

Event, dryck (61,57 KB)

Senast uppdaterad 11 september 2018.