Pontus Frithiof, krögare
Vi är stolta och glada över att ha Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest som vår krögare.

Menyer för konferens och event

Vi är stolta och glada över att ha Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest som vår krögare. Under ledning av köksmästare Alexander Genberg, serverar den KRAV-certifierade restaurangen spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Konceptet för Tekniska by Pontus bygger på framtid, innovation och hållbarhet. Det innebär att vi arbetar med sex olika grundrätter och årstider. Menyerna är baserade på vegetabilier med omsorgsfullt utvalt protein, som kan vara fisk, vegetariskt eller kött (dock inte nötkött).

Det innebär också att grönsaker hanteras och tillagas så att det mesta tas tillvara. Det lilla som till sist blir kvar läggs i restaurangens mullmaskin eller blir till biobränsle genom Tekniska museets hållbarhetspartner E.ON.

I restaurangen bakar vi vårt eget bröd och väljer endast miljöcertifierade leverantörer. Vi väljer produkter som Rescue, en juice som tillverkas på fallfrukt och läsken Naturfrisk som tillverkas vid ett ekologiskt bryggeri.

På den här sidan beskriver vi färdiga paket vi tagit fram till våra event- och konferensgäster. Det finns alltid möjlighet att ha en dialog med restaurangen om andra önskemål: tekniska@pontusfrithiof.com.

Affärslunch

Utifrån vår hållbarhetspolicy jobbar vi med en levande meny, vilket innebär att det exakta innehållet i affärslunchen fastställs dagen innan servering. Affärslunchen innebär tallriksservering vid uppdukat bord i restaurangen.

Hela sällskapet väljer samma rätt i valet mellan vegetariskt, fisk eller kött. Vi tar hänsyn till behov av specialkost.

Meny

  • Grön starter på bordet
  • Smör och bröd
  • Varmrätt
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Pris affärslunch: 160 kronor exklusive moms per person

Event, affärslunch (77,65 KB)

Konferenspaket

Vi har satt ihop ett måltidspaket för dagskonferenser med lunch samt för- och eftermiddagsfika. Pris: 336 kronor exklusive moms per person.

Konferenspaket dag (274,77 KB)

Mingelmeny

Ett trevligt alternativ till en sittande middag är en stående mingelmiddag. Passar utmärkt som exempelvis en avslutning på konferensen. En mingelmiddag är även ett trevligt inslag i samband med en aktivitet, visning eller AW på museet.

Maten serveras på palmbladstallrik från fallna palmblad samt intas med trägaffel och återvunnen pappersservett. Allt komposteras efter middagen tillsammans med matresterna i restaurangens mullmaskin.

  • Svartrot, gräslök, forellrom
  • Tomat, lök, mandel
  • Pumpa och mandelpaj
  • Lax, kålrabbi och kärnmjölk
  • Vit choklad, hjortron, körvel

Pris mingelmeny: 280 kronor exklusive moms per person

Event, mingelmeny (62,97 KB)

Kanapéer och Snacks

Ett välsmakande och enkelt tilltugg till drinken är rotfruktschips. Önskar man bjuda på lite mer så är kanapéer ett utmärkt val. Menyn med kanapéer som vi erbjuder går i linje med vår hållbarhetspolicy och innehåller mycket vegetariskt och fisk.

Kanapéerna består av:

  • Gulbeta, getost och grönkål
  • Gurka, salladslök och lax
  • Potatis, löjrom och gräslök
  • Vilttartar, kärnmjölk och tryffel

Priser

  • Kanapéer (4 st per person) och rotfruktschips: 190 kronor exklusive moms per person
  • Kanapéer (4 st per person): 160 kronor exklusive moms per person
  • Rotfruktschips: 30 kronor exklusive moms per person

Event, kanapéer och snacks (55,42 KB)

Festvåningsmenyer för Eventrummet

Eventrummet dukat med linnedukar och fint porslin

Vi erbjuder ett antal rätter som går att kombinera enligt önskemål till en välsmakande middagsupplevelse. Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Komponera din egen festmeny genom att välja en förrätt, en varmrätt och en dessert.

Förrätter

  • Tomat, ärtor, libbsticka och lax
  • Brysselkål, rågbröd och getost
  • Kantarell, ättika, spetskål och vedeldad vilttartar

Varmrätter

  • Morot, grillad lök och ostronskivling med ankbröst
  • Kantarell, broccoli, fänkål med lammsadel
  • Pumpa, grönkål, mandel, salvia med hälleflundra
  • Spetskål, ärtor, tomat och libbsticka med röding
  • Blomkål, bovete, zucchini, tryffel och lantägg med getost
  • Jordärtskocka, betor och brysselkål med rotselleri

Desserter

  • Äpple, kombucha och vit choklad
  • Bakad keso, mandel och blåbär
  • Crème brûlée

Priser

Alternativ 1: 995 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas mousserande alternativt alkoholfritt
  • 1 glas vin alternativt alkoholfritt till förrätten
  • 1,5 glas vin alternativt alkoholfritt till varmrätten
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Alternativ 2: 1 295 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas mousserande alternativt alkoholfritt med påfyllning samt snacks bestående av rotfruktschips
  • 1,5 glas vin alternativt alkoholfritt till förrätten
  • 2 glas vin alternativt alkoholfritt till varmrätten
  • 1 glas dessertvin
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Alternativ 3: 1 795 kronor exklusive moms per person

  • 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
  • 1 glas Husets Champagne alternativt alkoholfritt med påfyllning samt kanapéer by Tekniska och rotfruktschips
  • Fri dryck till maten, vin alternativt alkoholfritt
  • 3 cl avec
  • Djurgårdsvatten tappat på plats
  • Kaffe/te

Event, festvåningsmenyer (84,44 KB)

Middagsmenyer för Restaurangen

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

Boka middag i vår härliga restaurangmiljö efter ordinarie öppettid (gäller sällskap om minimum 50 personer). Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Hela sällskapet väljer samma meny (vi tar hänsyn till behov av specialkost). Menyförslag lämnas vid bokningstillfället.

Prisexempel

Från 570 kr + moms/person
• 2 rätter (förrätt och varmrätt)
• 2 enheter alkoholfri dryck, vatten/lättöl
• kaffe

Från 640 kr + moms/person
• 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
• 2 enheter alkoholfri dryck, vatten/lättöl
• Kaffe

Dryck

Lemonaid: 35 kr/st
Rescued: 35 kr/st

Mousserande, flaska: 280 kr glas 70 kr/glas
Alkoholfritt mousserande: 56 kr/glas
Vin: 70 kr/glas
Vin, småflaskor: 70 kr/st
Alkoholfritt vin: 56 kr/glas

Öl: 56 kr/st
Alkoholfri öl: 36 kr/st

Kaffe/te: 25 kr/st

Vintermumma, alkoholfri: 40 kr/glas
Vintermunna med rom: 95 kr/glas

Event, dryck (61,57 KB)

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Boka julbord

Inför julen dukar Pontus Frithiof och teamet upp till ett härligt och välsmakande julbord, som serveras vid borden som exklusiva bordsbufféer. Går utmärkt att välja en genomgående vegetarisk meny.

Senast uppdaterad 22 januari 2019.