Tekniskas restauranf med dulkad med bestick, karaff och kaffemuggar.
Gången till restaurangen har väggdekorationer i olika färger

Abonnera restaurangen

Tekniskas restaurang går bra att boka för separat middag eller boka restaurangen exklusivt för dig och ditt sällskap. Oavsett så serverar restaurangen spännande och hållbara menyer till våra eventgäster.

Ge middagen ett extra lyft i restaurangens fina miljö. Bokar du restaurangen exklusivt för dig och ditt sällskap, behöver det ske under kvällstid och gäller då sällskap om minimum 50 personer. Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Hela sällskapet väljer samma meny (vi tar hänsyn till behov av specialkost). Menyförslag lämnas vid bokningstillfället.

Miljön i restaurangen

De varsamt renoverade miljöerna med sin spännande design och genomtänkta materialval binder samman historia och framtid.Den gamla K-märkta byggnaden från 1881 fungerade ursprungligen som stallbyggnad för Livregementets Dragonkår, vilket träpelarna inne i både restaurangen och intilliggande Eventrummet bär tydliga spår av.

kassadisk och grönt tak fyllt med växter

Konstverk och illustrationer

Längs väggarna i restaurangen finns konstverk och illustrationer från museets arkiv – retrofuturistiska visioner om framtidens mat och restauranger. Den ursprungliga pelarstommen är intakt och betonggolvet har behandlats med miljövänliga oljor. Mosstaket i gradängen filtrerar luften.

No description found for the image eventrummet-dukat-1024x576

Anslutning till 273 kvadratmeter eventlokal

Restaurangen ligger i anslutning till Eventrummet, vår största lokal och det går att boka båda lokalerna för event kvällstid. I taket i Eventrummet hänger lampor av samma modeller som lyste upp Stockholms nattliv för över 100 år sedan – nu med LED-ljus istället för gas.

Tekniskas restaurangs uteservering med röd och orange stol.

Uteservering

Tekniskas restaurang har en uteservering i en lummig och rogivande miljö bredvid den lekfulla Matematikträdgården. Här kan du och ditt sällskap njuta av en fikapaus eller välkomstmingel i det gröna, en härlig plats med stilrena möbler och planteringar. 

Grön växt som hänger från tekniskas restaurangs tak.

Fakta om restaurangen

Restaurangen rymmer max 180 personer. Fast möblering i olika grupperingar är höga bord/pallar, gradängsittning, soffbås, långbord och bänkar samt cafébord med soffa och stol/pall.

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Sofi, Annika och Alicia på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan

Vi har flera lokaler att erbjuda. Från mindre sällskap till stora event eller konferenser. In och kika och se vilken lokal som lockar.

Senast uppdaterad 7 september 2023.