No description found for the image el-talbar-1600x600

Talbar

Det är högt i tak när vi diskuterar samhällsaktuella frågor inom teknik, innovation och forskning.

Köp entrébiljett

Behöver vi verkligen så mycket el?

2023-04-27
Tors: kl. 18.00-20.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Elen har gått från att vara en gemensam samhällsnytta till att bli en handelsvara som vi exporterar. Ändå befinner vi oss i en energikris, trots att vår elförbrukning inte har ökat drastiskt sen 1980-talet och Energimyndigheten menar dessutom att vi klarar oss utan kärnkraft. Så frågan är behöver vi verkligen så mycket el och till vad?

Det utvecklas ständigt nya sätt att utvinna energi som har gett lovande resultat för att lösa energikrisen. Men både ny och gammal teknik har starka lobbyorganisationer bakom sig och det är enorma summor som står på spel för aktörer inom energisektorn. Vad finns det för alternativ? Vem är det som bestämmer vilken väg vi kommer att slå in på? 

Kvällens program

Vi bjuder in experter och forskare från diverse bakgrunder för att djupdyka i energikrisen och vad den innebär. Förutom inspirerande diskussioner, där publiken är välkommen att delta, utlovas bubbel, mingel, quiz och underhållning.

Praktisk information

Bar öppnar: 17.30
Tid för programmet: 18-20
Var: Plan 3

No description found for the image upplev-tekniska-museet

Talbar

Här är inga samtal för svåra, bara talbara. Det är högt i tak när vi diskuterar samhällsaktuella frågor inom teknik, innovation och forskning.

Se alla kommande event

Senast uppdaterad 3 mars 2023.