Följ vår resa – Moving to Mars öppnar 25 december

2020-05-25 - 2020-12-25

Utställningen Moving to Mars invigs 25 december. Stöd oss genom att köpa ett årskort.

En resa från jorden till Mars tar sju månader. Lika lång tid sträcker sig vår kampanj för att ladda upp inför vår nästa stora utställning – Moving to Mars.

Köp årskort och följ med på resan samtidigt som du stöttar Tekniska museet. Du kan besöka oss så ofta du vill under 12 månader från dagen du aktiverar kortet.

Ett årskort på Tekniska ger dig fri entré till museet, rabatter till restaurang och butik samt exklusiva erbjudanden och händelser.

När du köper årskort till dig själv, din familj eller som present till någon annan så hjälper du samtidigt oss på museet. Vi har en tuff ekonomisk situation, då vi på grund av Coronapandemin har haft museet stängt under två månader. Vi är beroende av vår entréavgift.

Här kan du läsa om alla fördelar med ett årskort

Det är även möjligt att stötta Tekniska museet genom att Swisha. Vi är väldigt tacksamma för alla summor.

Viktigt! Märk betalningen Stöd Tekniska.

Vårt Swishnummer är: 123 068 18 33

Det går också att stödja oss genom att handla i vår fantastiska butik. Här hittar du webshoppen

Resan mot Mars – följ med

Samtidigt som vi nu öppnat museet igen förbereder vi oss också för vår nya, kritikerrosade utställning Moving to Mars, som öppnar den 25 december. Det blir det första internationella stoppet på en världsturné för utställningen från the Design Museum i London.

Följ oss gärna på den här resan – och säkra din biljett genom att köpa ett årskort.

Under månaderna fram till premiären kommer vi att ladda upp genom att möta och prata med olika personer som kan ge unik insikt och kunskap om Mars-resor.

För länge sen var Mars en planet med stora hav precis som jorden. Men nu är de som bekant spårlöst borta. Eller nästan spårlöst – forskare håller faktiskt på att försöka lösa gåtan just nu. Vi ringde upp Mats Holmström på Institutet för Rymdfysik i Kiruna för att höra hur det går.

Hur ska vårt nya samhälle på Mars funka? Vi ringde upp experten Carin Ism som varit med i ett riktigt Mars-experiment.

Om du är på Mars och blir sugen på 🍌🍠🥑 eller ☕går det inte att bara springa över till mataffären. Vi måste odla vår mat själva. Men hur skulle det funka att odla mat på Mars? Vi träffar biologen Björn Oliviusson som startat ett slutet system av pirayor, bakterier och ätbara växter.

Christer Fuglesang berättar om sina erfarenheter och ger en unik inblick i vad det innebär att ge sig iväg på den här typen av resa.

Via våra sociala medier kan man ta del av allt vårt innehåll:

Om Moving to Mars – öppnar 25 december

I vår nya utställning, skapad av The Design Museum i London, kan du känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter – och även kliva in i en fullskalig boendemiljö.

Vi fokuserar också på hållbarhetsutmaningarna som kommer med en eventuell flytt till Mars. En stor del av våra förberedelser handlar om att in i minsta detalj ta tillvara på knappa resurser, att minimera slöseri med energi, vatten, mat och avfall samt hur vi ska överleva i planetens ogästvänliga .

Vi ställer oss också frågan om hur vi bäst kan undvika att tvingas flytta till Mars genom att ta bättre hand om planeten vi redan bor på.

Mer om utställningen

Vi har börjat vår resa mot Mars. Vi vill gärna ha ditt sällskap!

Senast uppdaterad 29 september 2020.