Man springer på mars

Moving to Mars

Med årskort kan kan du uppleva alla våra utställningar, som internationella vandringsutställningen Moving to Mars - hur många gånger du vill. Foto: Empire

Antropocen

Bild på en del av utställningen Hyper Human

Hyper Human

Ett år av upplevelser

2022-01-01 - 2022-11-01
Alla dagar: kl. 10.00-22.00

Det händer mycket spännande under ett år på Tekniska. Köp årskort och få ett år av upplevelser. Få fördelar som fri entré, inbjudningar till VIP-event och rabatterade priser hos vår butik och restaurang.

Årskort på Tekniska museet ger dig fri tillgång till våra upplevelser och gäller ett år från dagen du köper kortet. Vad sägs till exempel om ett helt våningsplan med dataspelsupplevelser? Eller att utforska framtidens människa i den nya utställningen Hyper Human?

Ge ett år av upplevelser till dig själv, familjen eller en vän genom att köpa årskort.

Moving to Mars

Man springer på mars
Foto: Empire

Kritikerrosade rymdutställningen Moving to Mars landar på Tekniska. Det blir det första internationella stoppet på en världsturné för utställningen från the Design Museum i London. Med 150 föremål från tidigare rymdresor (inklusive original från NASA, European Space Agency och SpaceX) och prototyper för framtidens marsresor berättar Moving to Mars om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr någonsin.

Moving to Mars ställs ut på Tekniska fram till 9 januari 2022.

Läs mer om Moving to Mars

Antropocen

Antropocen tar oss med till platser som vi alla är ansvariga för men som vi annars sällan ser. Från betongskyddsvallar som täcker 60% av Kinas kust, världens största grävskopor i ett tyskt dagbrott och kalciumkarbonatgruvor i Rysslands Uralberg, till skövling av kanadensisk urskog, ett italienskt marmorbrott och en av världens största soptippar i Dandora, Kenya.

Antropocen visas till 9 januari 2022.

Läs mer om Antropocen

Hyper Human

 

Var går gränsen mellan människa och maskin när vi kan förstärka och byta ut kroppsdelar? Vem har makten när vi låter artificiell intelligens ta beslut i avgörande livsval? Utforska dessa frågor och många fler i Tekniska museets nya utställning Hyper Human.

Läs mer om Hyper Human

Den hållbara restaurangen

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

 

I restaurangen Tekniska by Pontus äter du gott – med gott samvete. Blir det mot förmodan någonting kvar på tallriken så tar Mullmaskinen hand om resterna och förvandlar dem till näring för nya odlingar. Som årskortsmedlem har du 10 procents rabatt i restaurangen.

Egen matsäck

Ljust och fräscht matsäcksrum med spännande föremål

Skulle det vara fullbokat i restaurangen finns det även möjlighet att ta del av våra serviceytor. Här finns det även toaletter och låsbara skåp, där du kan förvara dina ytterkläder och stora väskor. De nya serviceytorna hittar du direkt till vänster när du kommer in genom entrédörrarna.

Smarta prylar och fina presenter

insidan av butiken

I Tekniska museets välfyllda butik hittar du ett spännande och unikt sortiment. Här blandas experiment, kluriga spel och pedagogiska material med smart och snygg design. Som årskortsmedlem har du 10 procents rabatt i butiken.

Läs mer om årskort

Senast uppdaterad 20 oktober 2021.