Kvällsbild på ung kille och tjej som går in till Tekniska

Play! Move! Eat!

2022-01-01 - 2022-12-31
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Vi säger hejdå till 2021 och blickar fram till 2022 med nya teman Play, Move och Eat. Tekniska museets besökare kan se fram emot ett år med två nya utställningar och programaktiviteter som sträcker sig från förmiddag till sena kvällar.

Räkna med att kunna hänga, dejta, lära er saker och att ha kul, ensam eller i grupp. Det kommer bli en hel del saker som är roande, men även utmanande program där ni kan stimulera era hjärnmuskler lite extra.

Moving to Mars

Det pågår Mars-feber på Tekniska museet, och ännu finns chansen att uppleva den röda planeten innan succéutställningen Moving to Mars fortsätter sin världsturné. I utställningen får du prova livet i ett fullskaligt rymdboende, blicka ut över Mars-horisonten och till och med känna lukten av den röda planeten. Om du har tur blir du bjuden på rymdsnacks, gjort av rostade larver och skalbaggar.

Zero City – öppnar i mars

barn som leker

Zero City är en 1200 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet. Följ med till hamnen, kraftverket, köpgatan, bakgatan, torget och de andra delarna och möt olika aspekter av hur man kan planera framtidens klimatsmarta och behagliga stad.

Foodprints – öppnar hösten 2022

Museibyggnaden i gröna omgivningar vid vattnet

I ett samarbete mellan Tekniska museet och tre andra museer och science center i Europa får museet under de kommande åren besök av en serie spännande och aktuella utställningar. Först ut är Foodprints – en interaktiv utställning om hur våra val av mat inte bara påverkar oss utan även vår framtid.

Barkvällar på Tekniska

två händer som skålar med varsin drink

Succén med temakvällar fortsätter även 2022. Barhäng, brädspel, performances, författarsamtal och quiz är några av favoriterna på Tekniska när de vuxna får bestämma.

Senast uppdaterad 10 januari 2022.