No description found for the image varumarkesbild-logga-deskriptor-1600x600

Aktiviteter för barn på sommarlovet

Entrébiljetten ger dig inträde till museet och våra utställningar. Den är giltig hela dagen.

Köp entrébiljett

Sommarlov i Stockholm – Aktiviteter för barn

Letar du efter roliga aktiviteter att göra för barn i Stockholm på sommarlovet? Då har du hittat rätt! Tekniska museet erbjuder en rad av olika aktiviteter för barn som man kan göra när man har sommarlov i Stockholm. Här kan du bland annat vara med och bygga dina egna rymdraketer, skjuta upp vattenraketer i luften, resa till rymden i 360 och 3D och mycket annat.

Roliga aktiviteter för barn på sommarlovet

Hos oss på Tekniska museet finns det en värld av spännande upptäckter och lärorika äventyr som väntar på barn och ungdomar. Under sommarlovet erbjuder vi en rad roliga aktiviteter för barn som också är utbildande, perfekta för att fylla dagarna med kreativitet och nyfikenhet.

På Tekniska museet får barn och ungdomar möjlighet att utforska interaktiva utställningar som väcker intresset för vetenskap, teknik och innovation. Våra aktiviteter för barn inkluderar allt från hands-on workshops där man kan bygga och skapa, till fascinerande föreläsningar och demonstrationer som inspirerar och informerar.

För barn och ungdomar innebär ett besök på museet under sommarlovet mycket mer än bara nöje. Det är en chans att:

Lära sig nya saker: Våra utställningar och aktiviteter är utformade för att utbilda samtidigt som de underhåller.

Utveckla sina färdigheter: Genom att delta i praktiska workshops kan barnen utveckla sina tekniska och kreativa färdigheter.

Få nya vänner: Sommaraktiviteterna ger möjlighet att träffa andra barn med liknande intressen.

Utforska framtida intressen och karriärer: Många av våra program är designade för att inspirera nästa generation av ingenjörer, forskare och innovatörer.

Aktiviteter för barn mellan 3-5 år

För de lite mindre är Tekniska museet också en perfekt plats att spendera sommaren på. Vi på Tekniska museet har flera olika aktiviteter för barn mellan 3-5 år som kombinerar lek och lärande. Det finns flera olika områden där barnen kan bygga, leka med vatten och upptäcka mekanik. I MegaMind kan barnen rita med ljus och skapa musik med rörelser, vilket stimulerar deras sinnen och kreativitet.

Barnens Teknikverkstad ger små barn möjlighet att skapa och bygga under ledning av pedagoger. Andra aktiviteter för barn mellan 3-5 år är Science Center som erbjuder interaktiva upplevelser där barnen kan utforska ljud och ljus genom spel och experiment. Vi arrangerar också temadagar och evenemang med extra aktiviteter som sagostunder och teaterföreställningar.

För familjer som letar efter aktiviteter för barn mellan 3-5 år är museet välutrustat med skötbord, barnvagnsvänliga utrymmen och en restaurang med barnvänliga alternativ. Det finns gott om plats för barn att leka och utforska på ett säkert sätt, vilket gör det till en idealisk plats för en familjeutflykt. Besöket blir en rolig och lärorik upplevelse som väcker intresse för teknik och vetenskap redan i tidig ålder.

Så hittar du till Tekniska museet

Enklaste sättet att ta sig till Tekniska museet är med buss 69 från Centralen. Vid högt besökstryck, som under skollov och vissa helger, kan parkeringsmöjligheterna vara begränsade.

Adress

Besöksadress: Museivägen 7, Norra Djurgården, Stockholm

Med buss

Ta buss 69 från Centralen till hållplats Museiparken. Planera din resa med hjälp av SL reseplanerare.

Med bil

Det finns parkeringsmöjligheter inom Museiparken.

Parkering

Vid museet finns några avgiftsbelagda parkeringsplatser direkt till vänster om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen. Fler parkeringsplatser finns vid Sjöhistoriska museet, som ligger innan infarten till Tekniska museet. Ytterligare platser finns till höger om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen vid Etnografiska museet. Vid hög belastning går det att parkera vid Källhagens värdshus och vid Kaknästornet. Observera att dessa parkeringsplatser drivs av andra parkeringsbolag.

Parkering för abonnerade bussar

Bussparkering finns vid uppskyltade platser längs Djurgårdsbrunnsvägen och vid Kaknästornet.

Aktiviteter för barn i Stockholm

Tekniska museet är en fantastisk plats för aktiviteter för barn i Stockholm. Vi erbjuder interaktiva utställningar och spännande experiment som engagerar barn i alla åldrar. Det är en perfekt destination för aktiviteter för barn i alla åldrar.

Välkommen hit!

 

Senast uppdaterad 13 juni 2024.