Ett rymdäventyr

I utställningen kunde man följa Christer Fuglesang och den övriga besättningen på den internationella rymdstationen i deras dagliga liv med måltider, toalettbestyr och rymdpromenader. Ett rymdäventyr visades på Tekniska museet fram till 7 november 2010.

Rymden har alltid fascinerat människan och att bli astronaut är många barns dröm. Utställningen Ett rymdäventyr visade hur det är att vara astronaut på den internationella rymdstationen, ISS.

Man följde besättningen med Christer Fuglesang, Sveriges förste och hittills ende astronaut, och de andra på Discovery från start till landning på Kennedy Space Center.

Man fick se hur de lever, bor och arbetar, vara med i deras dagliga liv från morgon till kväll. Man fick känna på vad det innebär att leva och arbeta i ett tyngdlöst tillstånd, att bygga och reparera stationen, genomföra rymdpromenader och göra experiment.

Här fick man också veta hur man blir astronaut, hur man tas ut och tränas för olika uppdrag. Man fick veta om Christers bakgrund, utbildning och karriär och följa hans uppdrag på ISS med rymdpromenader och forskningsexperiment.

Utställningen berättade också om rymdforskning och vad vi har för nytta av den här på jorden.

Space Ball

I vår Space Ball kunde man få en känsla av tyngdlöshet när man snurrar runt utan att veta riktigt vad som är upp eller ner.

Senast uppdaterad 7 december 2021.