Skapa en innovativ dessert tillsammans

Här får ni göra en riktigt god dessert helt baserad på råvaror från växtriket, där ett lekfullt och kreativt moment är att använda flytande kväve. Denna alternativa kylningsteknik ger extrem kyla på kort tid, vilket bidrar till att bevara råvarans smak och fräschör. Resultatet blir en härlig dessert som är en fröjd för både öga och palett!

Aktiviteten genomförs tillsammans med en kock. Efter att ni delats in i grupper får deltagarna jobba vid olika stationer i köket, där de gör olika moment av desserten. Avslutningsvis tar kocken över inför det lite riskfyllda momentet att snabbt frysa ner desserten med hjälp av flytande kväve. Självklart äter ni sedan upp den egentillverkade desserten – kan kombineras med middag.

Aktiviteten passar sällskap om max 30 personer.
Tidsåtgång: 90 minuter

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Senast uppdaterad 12 december 2019.