Lärarfortbildningar

Programmeringskurser

I våra programmeringskurser får du lära dig använda programmering som ett tydligt inslag i grundskolan, för att möta regeringens nya direktiv. Praktiska övningar varvas med teori och du får med dig länktips till material som du kan ha nytta av efter kursen. I fördjupningskursen får du dessutom uppgifter som du kan jobba vidare med tillsammans dina elever.

Grundkurs i programmering

I vår grundkurs lär du dig använda programmering som ett tydligt inslag i matematik, teknik, svenska, bild och andra ämnen i grundskolan. Inga förkunskaper krävs.

Tid: 17 januari eller 21 mars 2018 (välj datum i bokningsprocessen) klockan 16.30–19.30.
Pris: 1 000 kr/person, lättare förtäring ingår
Anmälan: Läs mer och anmäl

Fördjupningskurs i programmering i två delar

I denna kurs under två tillfällen kan du som redan har erfarenhet från Scratch och Micro:bit fördjupa dina kunskaper ytterligare. Är du nybörjare rekommenderar vi istället vår grundkurs (se ovan).Vid det första tillfället av lärarfortbildningen får du en grundlig genomgång i hur de olika blocken i Scratch fungerar och vad de gör. I den andra delen av den fördjupande lärarfortbildningen får du under två timmar testa på micro:bits potential.

Tid: 7 och 14 februari eller 11 och 18 april 2018 klockan 17–19 (välj datum i bokningsprocessen)
Pris: 2 000 kr/person, lättare förtäring ingår
Anmälan: Läs mer och anmäl

Fördjupningskurs i programmering del 3 (valfri tilläggskurs)

Denna lärarfortbildning är för dig som gått del ett och två i Tekniska museets fördjupningskurs i programmering  (se ovan) och upplever att kunskaper om blockkod inte räcker för att svara upp mot dina elevers behov. Under kvällen kommer du att få en introduktion i scripting, alltså att skriva textkod, och hur du kan programmera verktyget micro:bit med hjälp av textkod.

Tid: 17 januari, 7 mars eller 2 maj (välj datum i bokningsprocessen) 2018 klockan 17–19.
Pris: 1 000 kr/person, lättare förtäring ingår.
Anmälan: Läs mer och anmäl

Brainchild Pro – konferens om särbegåvade barn

Brainchild Pro är en återkommande konferens om särskild begåvning. Konferensen riktar sig till alla yrkesverksamma som arbetar med skola; pedagoger såväl som ledning. Tekniska museet bjuder in till en dag fullmatad med inspirerande föreläsningar och ger verktyg för att arbeta på ett inkluderande sätt med särbegåvade barn.

Håll utkik efter datum våren 2018.

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

+46 8 450 56 74

Mejla

Senast uppdaterad 11 december 2017.