Här kan du som lärare fortbilda dig inom programmering, matematik, innovation och andra aktuella ämnen.

Lärarfortbildningar och workshops

Vi har lärarfortbildningar och workshops inom aktuella teman som programmering, innovation och matematik. Ta del av verktyg och metoder som du kan använda ämnesövergripande.

Gäster i Hackalabbet

Programmering för lärare – fyra workshopsträffar på Tekniska

På uppdrag av och i samverkan med Skolverket erbjuder vi under vårterminen en kostnadsfri workshopsserie där lärare får utveckla kunskaper inom programmering och digitalisering. Workshopsserien innefattar fyra träffar som består av föreläsningar, praktiska övningar, workshops och gruppdiskussioner.

Workshopen har sin utgångspunkt i innehållet i webbkurserna ”Att programmera” och ”Om programmering”. Deltagarna ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter i programmering utifrån lärandemålen i webbkurserna.

Anmäl dig till kursen

Kursens upplägg

Deltagarna träffas under fyra tillfällen varav det första är ett gemensamt uppstartsmöte, två är workshopstillfällen och sista möte som avslutas i storgrupp. Under workshopstillfällena får deltagarna chansen att fördjupa sig inom vald programmeringsverktyg; Scratch, Python eller Micro:Bit. Max 20 deltagare per grupp – först till kvarn gäller.

Deltagarna får en kursuppgift utöver de uppgifter som finns i webbkursen ”Att programmera” eller ”Om programmering”. Uppgifterna samlas in vid den sista workshopträffen och ligger till grund för kursintyget. Deltagare ska ha klarat sitt spår, redovisat tillhörande kursuppgift samt har haft en närvaro på merparten av workshopsträffarna.

 

Träff 1 – gemensam uppstart

Var: Eventrummet
När: 8 mars 16.00-18.00

Träff 2 –fördjupning inom valt område

Vi utforskar programmering utifrån valt tema! Vi visar inspirerande projekt och börjar och jobbar med egna. En kul hands on workshop med fokus på programmering och pedagogik. Här lär du dig begrepp, att programmera, felsöka och att använda programmeringslogik.

Var: Makerlabbet, Hacklabbet, Sinneslabbet och Play beyond Playlabbet
När: 22 mars 16.00-18.00

Träff 3 – handledning och fördjupning

En fartfylld träff där vi både visar och testar på flera nya och spännande verktyg för er att använda i undervisning så som exempelvis Spike Prime kombinerat med handledning i egna projekt.

Var: Makerlabbet, Hacklabbet, Sinneslabbet och Play beyond Playlabbet
När: 5 april 16.00-18.00

Träff 4 – avslutande workshop

Var: Eventrummet
När: 19 april 16.00-18.00

Praktisk information

Kostnad: Gratis men det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Avboka genom att mejla till skolbokning@tekniskamuseet.se
Ta med: Det är med fördel att du tar med din egna dator. Har du ingen möjlighet så skriver du i din anmälan att du behöver låna från oss.
Vem: Alla lärare är välkomna.
Förkunskap: Ingen förkunskap behövs.

Nyhetsbrev

Vi planerar löpande lärarfortbildningar, skolaktiviteter och annat kul riktat till både lärare och klasser. Prenumerera
på vårt nyhetsbrev för lärare så håller du dig uppdaterad.

Prenumerera på nyhetsbrev

Senast uppdaterad 9 februari 2022.