Deltagarna träffas under tre tillfällen varav det första är ett gemensamt uppstartsmöte, under träff två så är det workshop och sista mötet avslutas i storgrupp. Under workshoparna får deltagarna chansen att pröva på Scratch, Python och Micro:Bit.
Lärarfortbildningar och workshops
Vill du som lärare ta din undervisning till nya digitala höjder? Nu har du chansen! Vi är glada att kunna erbjuda en spännande workshopsserie i samarbete med Skolverket, helt kostnadsfritt för dig.
Genom interaktivt lärande och praktiska övningar ges du verktygen för att omsätta teori till praktik i klassrummet. Workshopsserien utgår från innehållet i Skolverkets webbkurser ”Att programmera” och ”Om programmering”.
Kursen är gratis, men vi behöver din anmälan senast 7 november klockan 12.00. Det finns ett begränsat antal platser och därför är det först till kvarn som gäller.
Kursens upplägg
Deltagarna får en kursuppgift utöver de uppgifter som finns i skolverkets webbkurser. Uppgifterna samlas in vid den sista workshopträffen och ligger till grund för kursintyget. Deltagare ska ha klarat sitt spår, redovisat tillhörande kursuppgift samt har haft en närvaro på merparten av workshopsträffarna.
Träff 1 – Introduktion
Workshopserien inleds med grundläggande programmeringsbegrepp, programmeringslogik och reella exempel samt ger ett historiskt perspektiv. Genomgång av grunderna i programmering och introduktion av Micro:Bit
Var: Tekniska museet
När: 13 november kl.16.30 – 18.30
Träff 2 – workshop
Vår workshop ger dig en introduktion till Scratch, Python och analoga programmeringsexempel. Genom praktiska övningar fokuserar vi på in- och utmatning, datatyper, tilldelning, villkor, och operatorer. Efter workshopen kommer du att kunna skapa dina egna lektioner.
Var: Tekniska museet
När: 27 november kl. 16.30 – 19.30
Träff 3 – avslut
Vi går igenom programmering i relation till undervisningen, samt diskuterar deltagarnas kursuppgifter i mindre grupper. Deltagarna får även exempel på hur de kan arbeta vidare efter kursen och var de på egen hand kan hitta mer stöd för kompetensutveckling.
Var: Tekniska museet
När: 4 december kl. 16.30-18.30
Praktisk information
Kostnad: Gratis men det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Avboka genom att mejla till skolbokning@tekniskamuseet.se senast en vecka innan första kurstillfället.
Ta med: Det är med fördel att du tar med din egna dator. Har du ingen möjlighet så skriver du i din anmälan att du behöver låna från oss.
Vem: Alla lärare är välkomna.
Förkunskap: Ingen förkunskap behövs.
Senast uppdaterad 6 september 2024.