Lärarfortbildningar

Hur bemöter skolan bäst särbegåvade elever?

En skalle i röntgenfotografi med eldflammor

Välkommen till Brainchild Pro – höstens stora konferens om särskild begåvning. Dagen är riktad till alla yrkesverksamma som arbetar med skola; pedagoger såväl som ledning. Tekniska museet bjuder in till en dag fullmatad med inspirerande föreläsningar och ger verktyg för att arbeta på ett inkluderande sätt med särbegåvade barn. Konferens 27 november, kl 08.45-16.30. Pris 1 000 kr inklusive moms.

Vi ordnar även en publik dag för barn, ungdomar och deras anhöriga om att vara särbegåvad med föreläsningar och roliga aktiviteter.

Programmeringskurser

I våra programmeringskurser får du lära dig använda programmering som ett tydligt inslag i grundskolan, för att möta regeringens nya direktiv. Praktiska övningar varvas med teori och du får med dig länktips till material som du kan ha nytta av efter kursen. I fördjupningskursen får du dessutom uppgifter som du kan jobba vidare med tillsammans dina elever.

Grundkurs i programmering

I vår grundkurs lär du dig använda programmering som ett tydligt inslag i matematik, teknik, svenska, bild och andra ämnen i grundskolan. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: 8 november kl 17-19.
Pris: 1 000 kr/person.
Anmälan: Läs mer och anmäl dig här.

Fördjupningskurs i programmering i två delar

I denna kurs under två tillfällen kan du som redan har erfarenhet från Scratch och Micro:bit fördjupa dina kunskaper ytterligare. Är du nybörjare rekommenderar vi istället vår grundkurs (se ovan).Vid det första tillfället av lärarfortbildningen får du en grundlig genomgång i hur de olika blocken i Scratch fungerar och vad de gör. I den andra delen av den fördjupande lärarfortbildningen får du under två timmar testa på micro:bits potential.

Datum: 29 november och 6 december kl 17-19.
Pris: 2 000 kr/person.
Anmälan: Läs mer och anmäl dig här.

Fördjupningskurs i programmering del 3 (valfri tilläggskurs)

Denna lärarfortbildning är för dig som gått del ett och två i Tekniska museets fördjupningskurs i programmering  (se ovan) och upplever att kunskaper om blockkod inte räcker för att svara upp mot dina elevers behov. Under kvällen kommer du att få en introduktion i scripting, alltså att skriva textkod, och hur du kan programmera verktyget micro:bit med hjälp av textkod.

Datum: 17 januari 2018 kl 17-19.
Pris: 1 000 kr/person.
Anmälan: Läs mer och anmäl dig här.

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

+46 8 450 56 74

Mejla

Senast uppdaterad 23 oktober 2017.