Många människor minglar i en utställning.

Inspirationskvällar på Tekniska museet är ett tillfälle för dig som lärare att få inspiration kring ett aktuellt tema.

Inspirationskvällar för lärare

Plastslöjd nytt på skolschemat i höst

En av vår tids viktigaste miljöfrågor handlar om plast, och som ett sätt att berätta om materialet och engagera barn och unga bjuds nu skolor i hela landet in att delta i Plastslöjd – ett initiativ startat av Tekniska museet tillsammans med organisationerna Håll Sverige Rent och Hand in Hand.

Nyhetsbrev

Vi planerar löpande lärarfortbildningar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för lärare så håller du dig uppdaterad.

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte höstens inspirationskväll

Den 6 oktober bjuder vi in till en digital lärarinspiration. Vi får besök av Eva Blidberg, från Håll Sverige Rent som arbetar som sakkunnig på marint skräp. Eva har den senaste kunskapen om hur våra hav mår och vilken handlingskraft som behövs för att vi ska kunna förhindra att det år 2050 finns mer plast än fisk i våra hav.

Ett initiativ för en bättre framtid

Plastslöjd är ett enkelt och roligt sätt att engagera högstadieelever i en av vår tids viktigaste miljöfrågor. I fem steg får skoleleverna arbeta med allt från insamling till att lära sig om materialet och att sedan skapa något nytt.

Eleverna börjar med att samla in plastskräp i sitt närområde. Med hjälp av lektionsmaterial arbetar klassen sedan med Plastmatte, Plastkemi, och Plastsamhällskunskap. Med den nyvunna kunskapen om plast sorterar eleverna sedan plasten och under tre workshops i plastslöjd skapas nya kreationer som sedan visas upp på skolornas (och stolta elevers) instagramkonton. Några verk väljs ut för att sedan visas upp på Tekniska museet.

Läs mer om Plastslöjd

Praktisk information

När: 6 oktober 2021
Tid: 16:30-18:00
Kostnad: inspirationskvällen är helt kostnadsfri.
Anmälan: du anmäler dig på länken nedan och själva kvällen sänds via zoom.

Ja, jag vill anmäla mig till inspirationskvällen

Senast uppdaterad 2 oktober 2021.