Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

Inspirationskvällar på Tekniska museet är ett tillfälle för dig som lärare att få inspiration kring ett aktuellt tema. Foto: Anna Gerdén

Inspirationskvällar för lärare

Upplev vetenskap som du aldrig upplevt det förut

Sveriges första astronaut Christer Fuglesang inleder en lärarinspirationskväll som både bjuder på en resa långt ut i galaxen och en rundtur i Wisdome Stockholms spektakulära träbyggnad som redan innan den är färdig har väckt stor uppmärksamhet för sin banbrytande konstruktion.

Professor Anders Ynnerman visar kraften i visualisering för lärande med en resa till universums gräns. Han är en av världens ledande forskare på datavisualisering och initiativtagare bakom det nationella projektet Wisdome. Med Open Space har hans forskargrupp gett oss möjlighet att resa fritt i hela det kända Universum och överblicka enorma avstånd i tid och rum.

Tekniska museet presenterar också hur du kan ta rymden till klassrummet med hands on-aktiviteter och programmering tillsammans med ESERO Sverige och Wisdome.

Fribiljett till första visningarna i Wisdome Stockholm

Under inspirationskvällen får du en unik chans att ta en tjuvtitt på Wisdome Stockholm, innan det slår upp dörrarna för allmänheten. Alla som deltar på plats eller digitalt kommer att få en rabattkod för att boka in sig gratis på en av våra förhandsvisningar i Wisdome Stockholm under veckorna 45-48.

Vad är Wisdome Stockholm?

I Tekniska museets nya, banbrytande träbyggnad finns världsledande visualiseringsteknik som tar dig längre bort, närmare inpå och djupare ned än du någonsin varit.

Här förvandlas svåra utmaningar och komplexa sammanhang till hisnande upplevelser, med prisbelönta pedagogiska föreställningar som komplement till klassrumsundervisningen. ​Tillsammans med en pilot i salongen kan vi också styra färden ut i rymden – förbi satelliter, månar och planeter och kan upptäcka hela det kända universum i en 3D-modell som byggs upp av riktig forskningsdata.

Praktisk information om kvällen

Tid: Onsdag 27 september kl 16.30 – 19.30
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7 eller via livesändning.

Du behöver anmäla dig senast 22 september så bjuder vi på entré till museet, lätt mat med vin, öl eller alkoholfritt alternativ.  

Delta på plats 16.30 – 19.30

Anmäl dig och delta på plats

Delta digitalt 17.30 – 19.30

Anmäl dig och delta digitalt

Tidigare inspirationskvällar

Senast uppdaterad 15 september 2023.