Många människor minglar i en utställning.
Inspirationskvällar på Tekniska museet är ett tillfälle för dig som lärare att få inspiration kring ett aktuellt tema.

Inspirationskvällar för lärare

Inspirationskvällar på Tekniska museet är ett tillfälle för dig som lärare att få inspiration kring ett aktuellt tema, bekanta dig med museet och våra utställningar och samtidigt umgås med kollegor. Vi ordnar inspirationskvällar för lärare vid varje terminsstart.

13 september 2017 – specialpedagogik

Välkommen till en intressant lärarkväll med fokus på specialpedagogik. Felix Gyllenstig Serrao, förstelärare på Frölundaskolan i Göteborg, berättar om hur du kan använda spel i pedagogiken. Felix har arbetat i en särskildundervisningsgrupp för elever med olika former av neuropsykiatriska diagnoser. Eventet är kostnadsfritt, vi bjuder på mat och dryck. Anmäl dig här.

20 september 2017 – matematik i världsklass

Fullbokad (endast väntlista)
Inspireras under en fullspäckad eftermiddag och kväll om matematik. Vi får bland annat besök av Dr Yeap Ban Har – en av världens ledande experter på Singaporemodellen. Tillsammans med förlaget Natur & Kultur anordnar vi detta matematikevent för pedagoger för att fira Tekniska museets nya matematikträdgård. Eventet är kostnadsfritt och vi bjuder på mat och dryck. Läs mer här.

Tidigare inspirationskvällar

31 maj 2017 – programmering

En fullspäckad kväll om programmering och digital kompetens i skolan. Jon Haavie från Teknisk Museum i Oslo berättade om Microbit och hur det kan användas i skolan.

22 mars 2017

Specialpedagogen Ulrika Jonsson höll föredrag på temat Teknik – för vem?, om hur vi kan tänka när vi bygger in teknikanvändning i skolan. Hon inspirerade kring hur vi skapar en undervisning som möter eleverna i den vardag de lever i, vilka utmaningar specialpedagoger har och hur vi kan få in teknik i skolarbetet så att det stärker lärandet för alla.

8 mars 2017

Richard Duncan höll en spännande föreläsning om hur han använder sig av programmering i undervisningen. Richard är IKT-pedagog och undervisar och ansvarar för programmeringsprofilen på Skuru skola i Nacka.

31 augusti 2016

Camilla Askebäck Diaz är utbildningskonsult och expert på E-lärande och utsågs till Sveriges bästa lärare 2016. Camilla gästade inspirationskvällen för lärare och delade med sig av sina erfarenheter och bästa tips. Dessutom vann en deltagare ett besök av Tekniska museets Maker Tour.

Håll dig uppdaterad

Tekniska museet ordnar inspirationskvällar för lärare en gång per termin. Prenumerera på våra skolnyhetsbrev så får du information om kommande aktiviteter.

Senast uppdaterad 25 augusti 2017.