röd planet

Påsklov på Tekniska

Åk tur och retur ut på ett äventyr som tar dig ut från jorden, förbi månen, stjärnor och hela vägen utanför vårt solsystem på en spektakulär upplevelse i 3D i Wisdome Stockholm. Och får du inte nog av rymden kan du testa bygga din egen rymdraket tillsammans med ESEROs rymdverkstad. Gör påsklovet till något annorlunda och besök Stockholms rymdigaste museum.

Från 30 mars – 7 april råder det fullkomlig rymdfeber i hela Tekniska. Vi har öppet alla dagar 10.00 – 22.00 och med en entrébiljett har du tillgång till alla lovaktiviteter (exklusive Wisdome där du behöver köpa till en biljett per föreställning). 

Mat och dryck

I Trähallen hittar du vårt café som är öppet alla dagar 10.00 – 22.00. I matsäcksrummet finns ytterligare ett café som är öppet alla dagar 11.00-15.00. Här hittar du enklare rätter som korv med bröd. I vår restaurang kan du njuta av en god lunch. Restaurangens öppettider är:

  • 24 feb – 2 mars kl. 11.00 – 19.00.
  • 3 mars kl. 11.00-16.00.

Läs mer om mat och fika

Mot oändligheten och vidare.

Kliv ombord på rymdfarkosten Wisdome Stockholm och upplev rymden som aldrig förr i en interaktiv liveshow i 3D eller se vår domeföreställning STORT.

Liveshow eller domeföreställning?

Tjej klädd i astronautdräkt som pekar med fingret upp mot luften och håller i en mikrofon.

Liveshow och interaktivt rymdäventyr

Vår rymdpilot tar dig och hela familjen på ett äventyr ut från jorden och ut till andra galaxer där vi lär oss mer om människans utforskning av universum.  Följ med på ett interaktivt rymdäventyr där teater, omslutande 3D och underhållning möts i en unik och egenproducerad föreställning.

Kostnad: 100 kr.

Köp biljett till liveshowen

Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

En kosmisk resa genom tid och rum

Domeföreställning STORT 3D är en föreställning som berättas av Eva Röse med start i vårt eget solsystem och tar dig hela vägen ut till Big Bang. Allting vi får se på vår resa är baserat på verkliga data som inhämtats tack vare mänsklighetens tekniska framsteg och många års forskning.

Kostnad: 100 kr.

Köp biljett till rymden

Rymdfebern fortsätter

Barn som ler mot kameran.

Bygg din egen rymdraket

I en workshop som passar alla rymdnyfikna får du leva ut dina rymdfantasier och bygga dina drömmars rymdraket. ESERO Sverige och Astronomisk ungdom kommer ha en rymdverkstad där du inte bara kan bygga din egen rymdraket, du kommer även få testskjuta den och se hur långt din Apollo 11 eller SpaceX flyger iväg. 

Man som sträcker sig mot Christer fuglesang

MegaMind

Om du inte kn få nog av febern så kan du ta dig till MegaMind och träna som en astronaut eller se vad Sveriges första astronaut packade med sig till rymden. Och håller du med? Hade du packat ned samma saker?

Närbild på ett rött tåg som kör hastigt förbi

Tut Tut!

Tingelingelinge tåget far, ut i vida världen! Den som kommer klockan 14.00 eller 19.00 kan få en visning och vår trogna modelljärnväg tuta förbi 50 meter räls. Upplev ett mästerverk som tog 3 500 timmar att bygga.

Visning i Modelljärnvägen

11 utställningar väntar på dig

tjejer som poserar framför en skärm som visar kvadratiska mönster i olika färger från utställningen play beyond play.

Play Beyond Play

Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning. En totalupplevelse med en 1 000 kvadratmeter stor våning tillägnad till alla typer av spelupplevelser du kan tänka dig.

En mormor med sitt barnan som tittar på en stor skärm tillsammans

Zero City

Välkommen till framtidens hållbara stad. Ta en tur i en självkörande buss, dansa fram skogar, kryp genom avloppstunneln och se innovationer som är viktiga steg mot en fossilfri framtid.

pappa med barnvagn

Teknoleket

Teknoleket är en spännande miljö för små nyfikna med lust att upptäcka. Här finns roliga, utvecklande saker att testa och utforska, framförallt för de yngsta barnen som får leka och lära sig om mekanik, ljud och ljus.

I entrébiljetten ingår museets 11 utställningar som väntar på dig.  För den som önskar besöka vår fulldome Wisdome Stockholm kostar varje föreställning 100 kr utöver entrébiljetten. Med våra öppettider 10 – 22 varje dag har du gott om tid att utforska och ge dig ut på en heldagsäventyr med hela familjen.

Utforska alla våra utställningar

Senast uppdaterad 20 mars 2024.