No description found for the image baksida-huvud-digitalidag

Making Magic-helg för hela familjen!

Tillfället har passerat.

Levande dinosaurier, eldsprutande monster och explosioner. Med datorn som verktyg kan man skapa otrolig grafik och animationer. Men, vilka skapar egentligen det där magiska? Hur går det till? Kan jag också testa? Möt förebilder inom film och spelbranschen, delta i workshops, skapa och häng med! Det blir en magisk helg fylld med aktiviteter.

Helgen är en del i Digitalidag – en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Läs mer om Digitalidag

Futuregames: möt nästa generations spelproffs

På Futuregames erbjuder vi ett brett spektrum av utbildningar för framtida spelutvecklare som just börjat i branschen. Med nästan 25 års erfarenhet har Futuregames konsekvent rankats som en av de bästa spelutbildningarna i världen och våra tidigare studenter utgör över 11% av den svenska spelindustrin som arbetar med spelkonst, design, programmering, marknadsföring och mer.

För projektetMaking Magic bad vi våra förstaårselever inom spelteknik, speldesign och spelprogrammering att skapa engagerande spelupplevelser för unga spelare på bara 2 veckor med temat magisk transformation. Även om det här är de första spelen de har gjort tillsammans, vet vi att resultaten kommer att överraska, locka, förvirra och kanske till och med förtrolla dig.

Kom och spela med oss!

Datum: 16 och 17 oktober
Plats: Eventrummet
Tid: 11 – 16 båda dagarna

Samtal och filmklippstips med filmklipparen Theo Lindberg

Theo Lindberg är filmklippare på Chimney och har jobbat i filmbranschen både i Sverige och USA, ända sedan sin examen från universitet i San Francisco. Ni kanske känner till ”En Underbar Jävla Jul”, ”Medicinen”, ”Trädgårdsgatan”, ”Young Wallander”, ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”, tex.

Förutom sin förkärlek till film kallar han sig ibland också för rymdnörd, då rymden är ett av hans stora intressen. Han sitter också i styrelsen för WIFT (Women in film and Television) i Sverige och jobbar ideellt med olika initiativ för att göra filmbranschen till en mer inkluderande och jämlik bransch.

Datum: 16 oktober
Plats: Eventrummet
Tid: 14.00

Samtal och speltips med spelexperten och influencern Paula ”Fenjima” Manrique

Paula är en nördig spelexpert på TV4 Nyhetsmorgon som också bloggar om spel, film och teknik riktad till föräldrar på sajten Mama.nu. Släpper en klädkollektion till våren speciellt utformad till tjejer som gejmar. Största passionen i livet förutom sina barn är att spela Call of Duty och kolla på skräckfilmer.

Datum: 16 oktober
Plats: Eventrummet
Tid: 14.30

I spelens värld är allt möjligt. Skapa magi tillsammans med oss

Kom och programmera med Alexandra och Wilhelm på Tekniska. Lär dig grunderna i Scratch och skapa spel med enkla visuella effekter. Vad sägs som att testa på den magiska förmågan att kunna blåsa bort ett regnmoln eller kunna dela frukt utan att riskera kladd och stök?

Vi håller en timmes lång workshop vid tre tillfällen under lördagen den 16 oktober. Anmälan görs på plats eller via mail. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Strax innan starttid så gör vi ett utrop och möter upp deltagarna. Mer information kommer inom kort.
Vi frågor eller för att göra en föranmälan kontakta: alexandra.selenius@tekniskamuseet.se

Datum & starttider: 16 oktober, 10.30, 13.00, 14.15
Plats: Framtidslabben i MegaMind

Relaterat innehåll

Making Magic-program för skolan!

Tillfället har passerat.

Senast uppdaterad 7 december 2021.