Luftballong som är upplyst med blått neonljus

En kulturnatt i Zero City

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Under Kulturnatten 2022 fylls framtidsstaden Zero City av musik från Kungliga musikhögskolan som har ljudsatt 1900-talets svenska teknikhistoria och FYR, ett nyskrivet verk av Johannes Burström. Hör hur framtidens stad låter och träffa dess invånare. Fri entré från kl. 18.00.

En konsert med Kungl. Musikhögskolan

Studenter från Kungl. Musikhögskolan ljudsätter 1900-talets svenska teknikhistoria i en konsert. Konserten är resultatet av ett samarbetsprojekt där studenterna under tre dagar fick i uppgift att tolka den svenska teknikutvecklingen, från industrialisering till digitalisering.

Plats: Zero City
Tid: 19.00-19.30

Hur vill vi att framtidens stad ska låta?

FYR är ett nyskrivet soloverk av Johannes Burström, skapat speciellt för utställningen Zero City. Musiken framförs på feedback-kontrabas, en elektroniskt modifierad kontrabas med självsvängande strängar, och flerkanalig elektronik. Kompositionen har tagit avstamp i stadens myller av resonanser, och de rytmer som flätas fram ur sammanträffanden och synkronicitet. Hur vill vi att framtidens stad ska låta?

Johannes Burström går masterutbildningen i elektroakustisk komposition vid Kungl. Musikhögskolan. Konserten är en del av hans examensarbete, som görs i samarbete med Tekniska Museet.

Plats: Zero City
Tid: 20-20.45

Möt invånarna i framtidsstaden Zero City!

man och kvinna i neonljus

I en galen och lekfull upplevelse fylls Zero City med liv när skådespelare levandegör den framtida stadens medborgare! De tar den självkörande elbussen in till stan för att slänga i sig en insektsburgare på väg till den cirkulära marknaden, de planerar semesterresor och inreder drömhemmet. Humor, filosofi och teknikutveckling blandas. Imaginato i samverkan med LajvVersktaden gestaltar stadens invånare, och bjuder in dig som besökare att bli en del av framtidens hållbara samhälle!

Plats: Utställningen Zero City
Tid: 18.00, 19.30 och efter 21.00

Senast uppdaterad 20 april 2022.