Personer framför en domeupplevelse i 3D

Foto: Jesper Wallerborg

Kulturnatten 2024 på Tekniska

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Kostnadsfri - ingen entrébiljett behövs

Årets Kulturnatt på Tekniska museet bjuder på fängslande audiovisuella performanceverk i Wisdome Stockholm, Prompt Battles där du kan utmana dina vänner och AI-konst från Värmeverket. Det blir en kväll som genomsyras av teknik, konst och innovation på Tekniska museet under Kulturnatten 2024.

Genom unika upplevelser som kombinerar audiovisuella performance, interaktivitet och AI-konst skapar vi en atmosfär av kreativitet och utforskande. Här kan du kliva in i Wisdome Stockholm och låta dig omslutas av en värld av ljud och bild som genom imponerande teknik tar dig på en resa genom sinnesrika dimensioner.  Under hela kvällen kommer DJ Lille Åbo (Josefine Hölling) spela. Lyssna på DJ Lille Åbos musik redan nu.

Fängslande audiovisuella performanceverk

Personer framför en domeupplevelse i 3D
Foto: Jesper Wallerborg (performance av Tove Nowén & Annie Tådne)

Under våren 2024 har vi haft två hackthon för att utforska tekniken i Widome Stockholm, vår fulldome där vi kan skapa kreativa och gränslösa upplevelser med ljud, ljus och bild. Det som visas upp under Kulturnatten 2024 är resultatet av dessa två hack. Missa inte chansen att få svepas bort i en värld där teknik, konst och innovation möts i en fängslande symbios. 

Om verken och kreatörerna bakom

Ana Stanisic

Ana Stanisic är narrative designer och arbetar med ny teknik för scen och film. Idag studerar hon på Hyper Island inom kreativt ledarskap och gör sin praktik som immersive storyteller och designer på EY Doberman | SALLY.

Surreal Steps: A Wander through the Dome’s Whimsical Landscape.

I verket sammanflätas klassisk Charlie Chaplin-estetik med den senaste tekniken på Wisdome. Det är en surrealistisk föreställning där skratt och digitala landskap smälter samman, där det förflutnas charm möter framtidens innovation i en symbios av slapstick och teknologi.

Björn Sahlin

Han är en interdisciplinär konstnär som inspireras av subkulturer som rave, skateboard och graffiti. Hans konststil kombinerar retrofuturism, abstrakt och psykedelisk konst med perfekt krom, lågupplöst 3D, blobjects, djärva typsnitt och abstrakta PC-visualizers. Musik är hans huvudsakliga inspirationskälla. Björn utforskar spontana och experimentella uttryck genom att blanda gammal och ny teknologi för att skapa oväntade konstupplevelser.

Jacob Westberg

Jacob Westberg är en musikskapare till dataspel som använder sina tekniska kunskaper i programmering för att skapa innovativa och kreativa upplevelser som förenar musik med speldesign. Till Wisdome har han utforskat den musikaliska rymd som domens alla 16 högtalare erbjuder, vilket gör att musiken obemärkt kan gå från att upplevas som litet, nära, och intimt till stort och omvälvande.

A Universe Unboxing Itself 

I en känslomässig och spatial förvirring tillåts ett universum att få upptäcka sig själv. Men om det är en längtan, en feberdröm eller en nostalgisk utopi får vara osagt.

AI-konst från Värmeverket

Man med keps sitter framför en skärm som visar rörlig grafik.

I vår Trähall presenteras Värmeverkets fascinerande samling av AI-konstverk. Utforska de gränslösa möjligheter som artificiell intelligens erbjuder inom konstvärlden och låt dig inspireras av de banbrytande verk som skapas genom samspel mellan människa och maskin.

Prompt Battle

två kvinnor sitter framför varsin dator och promptar bilder i en battle.

Kröna dig som segrare och kamma hem första priset i Tekniskas första Prompt Battle. Utmana vänner och duellera med AI för att se vem som kan skapa de skarpaste och mest kreativa AI-genererade bilder. Prompt Battle är inte bara en chans testa din snabbhet och kreativitet i en tävling där ord och idéer flyger fram och tillbaka i en virvelvind av skapande, utan också en chans att visa hur konst och teknik kan spela ihop.

Kvällens program och tider

  • 18.15 – Open Space Chill & Thrill .
  • 19.00 – Audiovisuellt Performance i Wisdome Stockholm.
  • 19.15 – Prompt Battle Heat 1.
  • 19.45 – Open Space Chill & Thrill.
  • 20.30 – Audiovisuellt Performance i Wisdome Stockholm.
  • 21.00 – Audiovisuellt Performance i Wisdome Stockholm.
  • 21.15 – Prompt Battle Heat 2 och final.
  • 22.00 – Open Space Chill & Thrill.
  • 23.00 – Experimentell Performance i Wisdome Stockholm.

Vad är Kulturnatt Stockholm?

Kulturnatt Stockholm är kvällen då Stockholms breda kulturliv öppnar upp sina dörrar för att bjuda in till en unik kväll där kultur står i centrum. Alla verksamheter som deltar har öppet till 24.00 under Kulturnatten.

Läs mer om Kulturnatt Stockholm

Senast uppdaterad 20 april 2024.