Hand som håller i en microchip som är inkopplat till en dator.

Boka kurs

Fortsättningskursen som tar dig ut ur datorn och in i pysselverkstaden.

Boka kurstillfälle

Koda och skapa – fortsättningskurs

2024-08-08 - 2024-08-09
Tors, Fre: kl. 10.00-15.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Nu tar vi programmeringen ut ur datorn och in i pysselverkstaden! Vad sägs som att bygga din egen nattlampa, styra en kompis eller varför inte bygga en robot med ett slående hjärta? Med mikrodatorn Micro: Bit är möjligheterna många. Vi visar dig hur du går från idé till konstruktion. 

Precis som i grundkursen Koda och Skapa utgår vi från blockprogrammering (som i Scratch) men utmanar deltagarna genom att testa nya verktyg och programmeringsmiljöer, exempelvis kommer deltagarna under dag två få testa på textbaserad programmering. Kursen blanda roliga lekar med praktiskt kodande och byggande. Lämpar sig väl för både teknik entusiaster som pysselälskare i åldrarna 8–11. 

I priset för kursen så ingår en mikrodator, Micro:Bit, som barnen kommer att jobba med och får ta med sig hem. 

Praktisk information

Du måste inte ha gått vår grundkurs, men det är bra om du har lite grundläggande koll på programmering och digitala verktyg. Du deltar i kursen utan vuxna eller andra familjemedlemmar. Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans. Tips: Om touchpad känns svårt ta gärna med dig din egen datormus. Tekniska tillhandahåller laptops och material.

Ålder: 8-11 år
Tid: 10.00-15.00
Pris: 1 100 kr, betalas i samband med anmälan (En Micro:Bit ingår i priset) 

Senast uppdaterad 10 juni 2024.