No description found for the image hyper-human-digitalidag-1900x600

Digital@idag på Tekniska museet

Tillfället har passerat.

Digital@idag är en temadag för att inspirera fler människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen över hela landet. Vi gör detta tillsammans, och ju fler vi är desto mer når vi ut och desto större nätverk skapar vi.

Den 2 oktober 2020 hölls Digital@idag på Tekniska museet och många andra ställen i Sverige. Det startade 2019 och är ett initiativ från Forum för Omställning tillsammans med DIGG, SKR, IVA, LO och Statens servicecenter.

Livesändning

Vi hade ett fullspäckat program för de som besökte museet. Men vi livesände också allting på vår Facebook-sida – så att alla som inte kunde närvara fysiskt ändå kunde delta.

Här kan du se klipp från vår livesändning igen:

Program – Digital@idag på Tekniska museet

Skolpasset

10.30: Inledning  – Beata Wickbom, moderator, och Linda Sandberg, Tekniska museet, hälsar välkomna.

10.36: Från ”Makers” till ”Doers”. Maker Tour, elev och lärare från Husbygårdsskolan berättar hur de ställde om under pandemin.

10.46: Varför måste vi förstå tekniken när den är så lätt att använda? – Karin Nygårds, lärare, författare, inspiratör.

11.12: AI-dans med Kulturskolan – interaktiv worskshop

11.30: Samtal kring de hetaste frågorna om digitalisering och skola. Beata Wickbom leder samtalet. Medverkande: Jonas Jonasson, lärare och konstnär.

12-13 LUNCH

Digitalpasset

13.00: Välkomna tillbaka! Beata Wickbom inleder passet.

13.05: Erfarenhetsutbyte på avstånd – att skapa engagemang och dialog i webbmöten, med Lena Söderström, Vetenskap och Allmänhet

13.15: Digital Omstart när Sverige stängde ner – Magdalena Tafvelin Heldner från Tekniska museet berättar om exemplet Hyper Human.

13.25: Etiktesta massan – Hur ställer ni er till etiska tekniska dilemman egentligen? Vi frågar och ni svarar!

13.35: Samtal kring de hetaste frågorna om digitalisering och digital delaktighet. Moderator: Beata Wickbom leder samtalet. Medverkande: Landsbygdsminister Jennie Nilsson.

14.00-14.30 FIKA

Framtidspasset

Linda Sandberg och Kjell Eriksson med ett kuvert märkt "Framtidens jobb"

14.30: Här har ni framtidens jobb! – Är framtidens jobb drönarpilot, robotreparatör eller läkare? Eller vad är det, snälla ge oss ett svar! Vi skickade den här frågan på remiss till radioprofilen Kjell Eriksson och gav honom en månad att utreda saken.

14.45: Rapport från framtiden! Vilka WOW finns det egentligen på den framtida jobbmarknaden? Erika Charbonnel, Kairos Future berättar om saker som inte kommer med i en framtida rapport och släpper även en del innan själva ”släppet”

15.00: Robotyoga – Yoga tillsammans med roboten Alex och människan Robin

15.10: Samtal kring de hetaste frågorna kring demokrati, jobb och framtiden Beata Wickbom leder samtalet. Medverkande: Ahmad Abdirahman, grundare av Järvaveckan och Kjell Eriksson, radioprofil.

15.30: Tack för idag! Linda Sandberg, Tekniska museet och Beata Wickbom, moderator, avrundar dagen.

Mer information

För att ha koll på vad som händer i hela landet under Digital@idag kan ni kolla in deras kanaler:

Digital@idags hemsida
Digital@idag på Facebook

Senast uppdaterad 7 december 2021.