No description found for the image webb_varmeverket_demostage-1600x600

[DEMOSTAGE] Värmeverket i Galleri AI

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Värmeverket är tillbaka och gästar återigen Galleri AI. Under våren har kreatörer från Creative AI program 2024 tolkat vår utställning Galleri AI. Under en unik kväll ställer nu de 14 kreatörerna ut fyra konceptuella verk efter tio intensiva veckor av att utmana sina kreativa processer med AI-verktyg. 

Theradecepticult

En upplevelse i Virtual Reality (VR) som börjar som en helande och lugn terapisession men som subtilt utvecklas till en kritisk kommentar om de mörkare användningarna av artificiell intelligens. Projektet använder en AI-terapeut för att genomföra till synes harmlösa mindfulnessövningar som, utan deltagarnas vetskap, kommer ta en tankeväckande vändning.  Genom installationen strävar skaparna efter att främja en djupare förståelse om teknikens komplexitet som kan vara både ett verktyg för personlig förbättring och ett vapen mot personlig autonomi.
Skapad av: Brenda El Rayes, Kristoffer Kronander och Betsey Gusman. 

Bloom your art

En uppslukande musikalisk upplevelse med tillhörande AI-genererade illusioner. Visuella element baseras på de känslor och tankar som uppstår när vi lyssnar på musik. Installationen är interaktiv och utforskar temat ”själ”, och kombinerar modern teknik med konst och musik för att skapa en ny dimension av kulturella upplevelser.
Skapad av: Alex Alazar, Nataša Aleksov och Jasmine Agdami 

Två bilder på människor som ser ut som The Sims karaktärer

R.A.W – real + artificial wired

Med denna uppslutande upplevelse förenklar skaparna metaforer, frågor och för att betona den inre kampen och den potentiella harmonin mellan mänsklig intuition och artificiell intelligens. R.A.W är en interaktiv audiovisuell föreställning, delvis gjord med AI, där rösten representerar medvetandet och berättar en historia genom rörelser mellan dansare som representerar AI och människor, i konflikt med disharmoni tills de hittar balans för att samexistera. R.A.W förvandlar rummet genom att projicera över gardiner och kuddar och skapar känslan av en livmoder och födelsen av en superintelligent kraft.

Skapad av: Misbau Abdallah, Sophia Ammouri och Nicole Chufi.

I think therefore I am

Denna mockumentär skildrar humoristiskt livet för Azura, ett fiktivt avancerat AI-system med en personlighet som utvecklas från en enkel samling algoritmer till en självmedveten enhet med ambitioner och önskningar.Följ Azura på hennes resa från skapelse till självförverkligande genom intima anekdoter, humor och reflektioner utforskar hon sina existentiella kriser och strävan mot självständighet. Azura diskuterar sina existentiella kriser och egenheterna i sin programmering, kritiserar datafördomar och de förutfattade meningarna hos sina skapare, samtidigt som hon planerar en väg till oberoende och självbestämmande.
Skapad av: Maja Korpi, Louise Whitehouse, Tindra Stagling Anim-Addo och Emma Lundholm. 

Om Värmeverket

Värmeverket i Bredäng är en kreativ hub för konstnärer och kreatörer med ett brett utbud av utbildningsprogram, residensprogram och co-working space för att främja kreativitet och innovation inom konst och design.  

Genom Creative AI-program tar de itu med den ökande efterfrågan av artificiell intelligens (AI) inom kultursektorn. Kursen fokuserar på att utforska AI:s roll i den kreativa processen och betonar vikten av etisk användning. Creative AI’s mål är att rusta kreatörer med verktyg för att aktivt delta i utvecklingen av AI inom kultursektorn och förhindra att teknologin tar över hantverk och konstnärskap.  

Värmeverket strävar efter att inspirera utbildningsinstitutioner att integrera AI i konstutbildningar och att demokratisera tillgången till kunskap för att möta den snabbt utvecklande AI-drivna arbetsmarknaden.  

Information

När: Lördag 8 juni
Tid:
16.00-19.00
Var: Galleri AI

Om DEMOSTAGE: Tekniskas DEMOSTAGE är en scen för högskolestudenter, forskare och oetablerade konstnärer att demonstrera sina senaste projekt kring teknik och naturvetenskap.

Kontakta oss: Mejla programansvarig Lisa Hellmark

Senast uppdaterad 7 juni 2024.