en korridor med bara föremål

Vi söker utställningstekniker kvällstid

Vill du jobba med ljud, ljus och bild i Sveriges Tekniska museum och upplevelsearena? Då ska du söka rollen som utställningstekniker kvällstid.

Om Tjänsten

Tjänsten är på deltid, ca 20 timmar per vecka med tiderna 16.00-22.00 vardagar och varannan helg. Möjlighet att arbeta även dagtid under skollov och mellan juli-augusti kommer finnas.

Vi söker dig som är teknikkunnig, intresserad av teknik samt serviceinriktad. Tjänsten innebär drift/underhåll av museets utställningar och installationer. Här är det mycket eget ansvar då man ronderar i museets utställningar och avhjälper fel och löser problem. Du står i nära kontakt med teknikerteamet för att få information om pågående service, uppdateringar och förändringar av installationer.

Det förekommer också programaktiviteter och event under kvällstid ett flertal gånger per månad.  Som tekniker sköter man i samband med dessa aktiviteter ljud, ljus och bild i våra mötesrum och publika ytor. Programaktiviteter är ett populärt inslag och det kan vara många besökare på plats vilket gör att du som tekniker även ska trivas med kundkontakten.

Arbetet på kvällar sker tätt ihop med museets kvällsteam som bemannar övriga funktioner i museet.

Om du gillar IT/AV-teknik, vill utveckla dig i din roll som tekniker och tycker att det är viktigt att tillsammans leverera ett bra resultat, då kommer du passa in hos oss!

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknade arbeten såsom utställningsteknik och scenteknik. Meriterande är att kunna konfigurera datorer och utföra enklare programmering av IT lösningar ex. switchar, Raspberry Pi m.m.

Du fungerar i team, är strukturerad och tycker om att lösa problem. Du som söker har:

  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Gått gymnasial utbildning

Anställningens omfattning

Anställningen är en deltidsanställning på ca 20 timmar /vecka eller efter överenskommelse med arbetsgivaren. Arbetstiden förläggs efter behov och kan variera över veckorna. Under perioder av hög belastning så kan omfattningen av anställningen utökas med Mertid/Övertid efter överenskommelse med teamledare.

Löneform: Månadslön
Ansökan och frågor skickas till: victor.jansson@tekniskamuseet.se

Granskning av inkomna handlingar och urval till intervjuer sker kontinuerligt.

Kontaktpersoner

Gunhild Eriksson
Avdelningschef
Telefon:  08 – 450 56 76

Dan Jacobsson 
HR-chef
Telefon: 08 – 450 56 10

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Tekniska museet – innovationslust för en hållbar framtid

somrig bild på Tekniskas fasad

Tekniska museet är en upplevelsearena och Sveriges tekniska museum. Vi arbetar för att öka intresset för teknik och naturvetenskap, med fokus på barn och unga. Visionen är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid. Museet är en privat stiftelse som även har i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Hos Tekniska kan barn och vuxna tillsammans utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop – en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner.

Tekniska museet är en del av Royal Djurgården, Skandinaviens främsta attraktion och ett besöksmål i världsklass. Tillsammans välkomnar Djurgårdens attraktioner över 15 miljoner besökare årligen.

Senast uppdaterad 30 augusti 2023.