Konceptet för Tekniska by Pontus bygger på framtid, innovation och hållbarhet. Det innebär att vi arbetar med sex olika grundrätter och årstider. Menyerna är baserade på vegetabilier med omsorgsfullt utvalt protein, som kan vara fisk, vegetariskt eller kött (dock inte nötkött).
Det innebär också att grönsaker hanteras och tillagas så att det mesta tas tillvara. Det lilla som till sist blir kvar läggs i restaurangens mullmaskin eller blir till biobränsle.
I restaurangen bakar vi vårt eget bröd och väljer endast miljöcertifierade leverantörer. Vi väljer produkter som Rescue, en juice som tillverkas på fallfrukt och läsken Naturfrisk som tillverkas vid ett ekologiskt bryggeri.
På den här sidan beskriver vi färdiga paket vi tagit fram till våra event- och konferensgäster. Det finns alltid möjlighet att ha en dialog med restaurangen om andra önskemål: tekniska@pontusfrithiof.com.
Utifrån vår hållbarhetspolicy jobbar vi med en levande meny, vilket innebär att det exakta innehållet i affärslunchen fastställs dagen innan servering. Affärslunchen innebär tallriksservering vid uppdukat bord i restaurangen.
Hela sällskapet väljer samma rätt i valet mellan vegetariskt, fisk eller kött. Vi tar hänsyn till behov av specialkost.
Pris affärslunch: 160 kronor exklusive moms per person
Vi har satt ihop ett måltidspaket för dagskonferenser med lunch samt för- och eftermiddagsfika. Pris: 365 kronor exklusive moms per person.
Måltidspaket, dagkonferens ( )
Ett trevligt alternativ till en sittande middag är en stående mingelmiddag. Passar utmärkt som exempelvis en avslutning på konferensen. En mingelmiddag är även ett trevligt inslag i samband med en aktivitet, visning eller AW på museet.
Maten serveras på palmbladstallrik från fallna palmblad samt intas med trägaffel och återvunnen pappersservett. Allt komposteras efter middagen tillsammans med matresterna i restaurangens mullmaskin.
Pris mingelmeny: 280 kronor exklusive moms per person
Ett välsmakande och enkelt tilltugg till drinken är rotfruktschips. Önskar man bjuda på lite mer så är kanapéer ett utmärkt val. Menyn med kanapéer som vi erbjuder går i linje med vår hållbarhetspolicy och innehåller mycket vegetariskt och fisk.
Kanapéerna består av:
Event, kanapéer och snacks ( )
Vi erbjuder ett antal rätter som går att kombinera enligt önskemål till en välsmakande middagsupplevelse. Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Komponera din egen festmeny genom att välja en förrätt, en varmrätt och en dessert.
995 kronor exklusive moms per person
1 295 kronor exklusive moms per person
1 795 kronor exklusive moms per person
Bröd och smör: 25 kronor per person exklusive moms.
Boka middag i vår härliga restaurangmiljö efter ordinarie öppettid (gäller sällskap om minimum 50 personer). Menyernas innehåll anpassas efter årstid och baseras på vegetabilier samt omsorgsfullt utvalt protein. Hela sällskapet väljer samma meny (vi tar hänsyn till behov av specialkost). Menyförslag lämnas vid bokningstillfället.
Från 570 kr + moms/person
• 2 rätter (förrätt och varmrätt)
• 2 enheter alkoholfri dryck, vatten/lättöl
• kaffe
Från 640 kr + moms/person
• 3 rätter (förrätt, varmrätt och dessert)
• 2 enheter alkoholfri dryck, vatten/lättöl
• Kaffe
Lemonaid: 35 kr/st
Rescued: 35 kr/st
Mousserande, flaska: 280 kr glas 70 kr/glas
Alkoholfritt mousserande: 56 kr/glas
Vin: 70 kr/glas
Vin, småflaskor: 70 kr/st
Alkoholfritt vin: 56 kr/glas
Öl: 56 kr/st
Alkoholfri öl: 36 kr/st
Kaffe/te: 25 kr/st
Vintermumma, alkoholfri: 40 kr/glas
Vintermunna med rom: 95 kr/glas
Event, dryck ( )
Senast uppdaterad 7 december 2021.