Enlightening Imagination – regionstävling Stockholm

Anmäl dina elever till tävlingen som syftar till att stimulera det kreativa tänkandet genom tillämpning av matematik, naturvetenskap, teknik och designprinciper.

Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar

Vad?

Enlightening Imagination är en tävling för att uppmuntra elever att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt läromedel, utvecklat i Sydkorea.

Hur?

Varje lag, bestående av två elever, får ett väldefinierat uppdrag. Ramarna är tydligt formulerade och bedömningskriterierna sker utifrån tekniska lösningar, kreativitet, konstnärlighet och samarbetsförmåga. Tävlingen fokuserar på att stimulera det kreativa tänkandet genom tillämpning av matematik-, naturvetenskap-, design-, och tekniska principer.

Uppdraget ska lösas och presenteras som en kort berättelse, en enkel skiss och en 4DFrame-modell. I sin presentation ska gruppen beskriva och visa hur de har använt sig av de förmågor som kommer att bedömas. Uppdraget ska lösas på 1,5 timme och bedömas av en lokal jury. De två vinnande lagen från varje regionstävling skickar därefter in en digital presentation på engelska senast den 21 maj. I den svenska finalen utses 4 vinnande lag.

De vinnande lagen i riksfinalen deltar digitalt i IMSCC, International Math and Science Creativity Competition som avgörs i oktober 2021.

Praktisk information

Varje lag består av två deltagare i årskurs 4-8 som tillsammans ska lösa en uppgift på 1,5 timme.

Tävlingen sker på distans på den egna skolan. Inför det hålls två introduktionstillfällen online. Mer information har gått ut vid anmälan.

Material går att låna eller köpa från museet.

Tävlingbidragen ska läggas upp på Google Drive, senast den 25 maj. Länken får ni av kontaktperson på er tävlingsarena.

Tävlingen avgörs den 28 maj och nationellt vinnarlag  utlyses under vecka 22. Diplom och pris delas ut.

Anmälan görs till mariana.back@tekniskamuseet.se

Om tävlingen

Enlightening Imagination är ett samarbete mellan Exploratoriet i Skellefteå, Curiosum i Umeå, Science Center 2047 i Borlänge, Tekniska museet i Stockholm, KomTek på Lidingö, Skuruskolan i Nacka kommun, Bergfotens skola i Tyresö kommun, KomTek i Katrineholm, Expectrum i Västerås, KomTek i Alingsås, och Vattenhallen Science Center i Lund. 

Kontakt

Mariana Back

Mariana Back

Intendent

+46 8 450 57 57

Mejla

Senast uppdaterad 18 augusti 2021.