Enlightening Imagination – regionstävling Stockholm

Anmäl dina elever till tävlingen som syftar till att stimulera det kreativa tänkandet genom tillämpning av matematik, naturvetenskap, teknik och designprinciper.

Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar

Enlightening Imagination är en nationell och internationell tävling för att uppmuntra elever i årskurs 7–8 att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt.

Regionstävling på Tekniska museet

Tid: 14 maj 2019, klockan 9.30–12
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken
Vem: Elever i årskurs 7–8. Anmäl lag med två elever i varje lag.

Lagen får ett väldefinierat uppdrag där ramarna är tydligt formulerade. De har 1,5 timmar på sig att lösa uppdraget. Eleverna presenterar sin lösning som en kort berättelse, en enkel skiss och en modell som de bygger i det pedagogiska läromedlet 4D-frame. I presentationen ska gruppen beskriva och visa hur de har använt sig av sitt tekniska och matematiska tänkande.

Bedömning sker utifrån tekniska lösningar, kreativitet, konstnärlighet och samarbetsförmåga.

De två vinnarlagen från varje regionstävling går vidare till svensk final och tävlar då, med en digital presentation på engelska, mot lag från Alingsås, Borlänge, Katrineholm, Lund, Skellefteå, Södertälje, Trollhättan och Umeå. De fem vinnande bidragen i finalen får delta i International Math and Science Creativity Competition (IMSCC ) vid National Science Museum i Seoul, Sydkorea, i oktober 2019.

Vi tillhandahåller 4DFrame-material under tävlingsdagen. Det finns möjlighet att låna eller köpa material av museet om ni vill öva innan tävlingen.

Anmälan

Anmäl hela klassen eller intresserade elever i lag om två till skolbokning@tekniskamuseet.se.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Om tävlingen

Enlightening Imagination är ett samarbete mellan Vattenhallen Science Center i Lund, Tekniska museet i Stockholm, Tom Tits i Södertälje, KomTek Lidingö, KomTek i Katrineholm, Framtidsmuseet i Borlänge, Exploatoriet i Skellefteå, KomTek i Alingsås och Umeovatoriet i Umeå. Tävlingen genomförs med bidrag från Skolverket.

Kontakt

Mariana Back

Intendent

+46 8 450 57 57

Mejla

Senast uppdaterad 15 april 2019.