Enlightening Imagination – regionstävling Stockholm

Anmäl dina elever till tävlingen som syftar till att stimulera det kreativa tänkandet genom tillämpning av matematik, naturvetenskap, teknik och designprinciper.

Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar

Enlightening Imagination är en nationell och internationell tävling för att uppmuntra elever i årskurs 7–8 att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt.

Informationsträff för lärare

Välkommen till en informationsträff för lärare då vi berättar mer om upplägget. Vi bjuder på något lättare att äta samt varm och kall dryck. Anmäl dig genom att mejla mariana.back@tekniskamuseet.se.

Tid: Torsdag 26 april klockan 16–17

Regionstävling på Tekniska museet

Tid: 8 maj 2018, klockan 9.30–12
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken
Vem: Elever i årskurs 7–8. Anmäl lag med två elever i varje lag.

Lagen får ett väldefinierat uppdrag där ramarna är tydligt formulerade. De har 1,5 timmar på sig att lösa uppdraget. Eleverna presenterar sin lösning som en kort berättelse, en enkel skiss och en modell som de bygger i det pedagogiska läromedlet 4D-frame. I presentationen ska gruppen beskriva och visa hur de har använt sig av sitt tekniska och matematiska tänkande.

Bedömning sker utifrån tekniska lösningar, kreativitet, konstnärlighet och samarbetsförmåga.

De två vinnarlagen från varje regionstävling går vidare till svensk final och tävlar då, med en digital presentation på engelska, mot lag från Alingsås, Borlänge, Katrineholm, Lund, Skellefteå, Södertälje, Trollhättan och Umeå.

De fem vinnande bidragen i finalen får delta i International Math and Science Creativity Competition (IMSCC ) vid National Science Museum i Seoul, Sydkorea, i oktober 2018.

Vi tillhandahåller 4DFrame-material under tävlingsdagen.

Anmälan

Anmäl hela klassen eller intresserade elever i lag om två till skolbokning@tekniskamuseet.se. Anmäl senast den 27 april 2018

Om tävlingen

Enlightening Imagination är ett samarbete mellan Vattenhallen Science Center i Lund, Tekniska museet i Stockholm, Tom Tits i Södertälje, Innovatum i Trollhättan, KomTek i Katrineholm, Framtidsmuseet i Borlänge, Exploatoriet i Skellefteå, KomTek i Alingsås och Umeovatoriet i Umeå. Tävlingen genomförs med bidrag från Skolverket

Kontakt

Mariana Back

Intendent

+46 8 450 57 57

Mejla

Senast uppdaterad 23 april 2018.