Lärarhandledningar

Här hittar du handledningar och elevuppgifter som kan vara bra att ha om du planerar att besöka våra utställningar på egen hand med klassen eller att arbeta med i klassrummet.

På egen hand i utställningen Out to Sea

Du kan besöka utställningen Out to Sea – oceaner av plast, tillsammans med dina elever på egen hand. Till din hjälp har vi tagit fram en lärarhandledning och elevuppgifter.

På egen hand i utställningen 100 innovationer

Om du vill besöka utställningen 100 innovationer på egen hand med dina elever så finns lärarhandledning med elevuppgifter som du kan använda.

På egen hand i utställningen I’m alive

Du kan besöka utställningen tillsammans med dina elever på egen hand. Till din hjälp har vi tagit fram en lärarhandledning och elevuppgifter. Det går även att boka en 15 minuters introduktion med en pedagog.

På egen hand i utställningen Winter Games

Du kan besöka utställningen tillsammans med dina elever på egen hand. Till din hjälp har vi tagit fram före- och efter-material som ni kan arbeta med i klassrummet och elevuppgifter till besöket i utställningen.

På egen hand i utställningen Det stora experimentet

Viaplays julkalender Det stora experimentet spelades in på Tekniska museet. Många av miljöerna och några experiment finns kvar som en utställning. Vill du besöka utställningen med klassen så hittar du information om experimenten i lärarhandledningen.

Medieprogram i Studion

Lärarmaterial om hur ni kan arbeta i skolan med bland annat nyhetsvärdering, källkritik och upphovsrätt inför Medieprogram i Studion. Materialet är framtaget i samarbete med Mediekompass.

Senast uppdaterad 11 maj 2017.