Lärarhandledningar och elevuppgifter för skolbesök på egen hand

Har du bestämt dig för att besöka Tekniska på egen hand? Vad kul! Här hittar du lärarhandledningar och elevuppgifterna du kan använda inför ditt besök eller för att arbeta i klassrummet.

Zero City – staden är i rörelse

Två tjejer tittar på föremål i utställningen Zero City

Ta med klassen på en resa till framtidens hållbara stad. Vi har tagit fram arbetsmaterial som du kan använda innan, under och efter skolbesöket.

Lärarhandledning

Elevuppgifter

Arbetsmaterial efter besöket

Subject: Hello

Pojke tittar ut från en gammal telefonkiosk i utställningen Subject: Hello.

Med över 600 föremål ur samlingarna berättar vi hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar.

Lärarhandledning

Elevuppgifter

Arbetsmaterial efter besöket

Matematikträdgården

Vi har delat in matematikträdgården i fyra olika områden; algoritmer, former, musikmatematik och naturen. Varje område har en egen lärarhandledning, arbetsblad och elevuppgift kopplad till sig. Matematikträdgården är gratis att besöka.

Introduktion för lärare (1,32 MB)

Uppdrag i MegaMind

I länken nedan hittar du uppdrag i Megamind. Vi rekommenderar att arbeta i små grupper där eleverna kan med hjälp av uppdragen utforska utställningen. Tänk på att varje grupp behöver ha tillgång till Internet via en dator, mobil eller platta. Alla kan göra samma utmaning, eller så kan ni välja att göra olika utmaningar.

Ta mig till uppdragen

Senast uppdaterad 31 januari 2023.