Lärarhandledningar

Ladda ned lärarhandledningar och elevuppgifter att arbeta med i klassrummet eller för att förbereda besöket på Tekniska museet.

På egen hand i Robots (öppnar 17 juli)

Ta chansen att besöka publiksuccén Robots från Science Museum i London med din skolklass. Med över hundra humanoider är det den mest omfattande samling människoliknande robotar som någonsin visats. Här kan du ladda ner lärarmaterial för att besöka utställningen på egen hand:

På egen hand i Matematikträdgården

Skiss med lekpark, växter och matematiska inslag

Matematikträdgården bjuder på en rolig upplevelse där dina elever kan upptäcka att matematik finns överallt – i naturen, konsten, musiken och tekniken. Här kan du ladda ner lärarhandledningar och elevmaterial om olika matematiska teman som ni kan utforska i Matematikträdgården.

Matematikträdgården är gratis att besöka, anmäl gärna din klass i receptionen när ni kommer hit.

Algoritmer

Former

Musikmatematik

Naturen

På egen hand i utställningen 100 innovationer

Om du vill besöka utställningen 100 innovationer på egen hand med dina elever så finns lärarhandledning med elevuppgifter som du kan använda.

Medieprogram i Studion

Lärarmaterial om hur ni kan arbeta i skolan med bland annat nyhetsvärdering, källkritik och upphovsrätt inför Medieprogram i Studion. Materialet är framtaget i samarbete med Mediekompass.

Senast uppdaterad 18 juni 2019.