Man med vit kappa och blåa handskar tittar förvånat på en hink med vätgas

Fira påsken med oss

Du vet väl att det är förmånligare att köpa din biljett online?

Köp entrébiljett

Nöjesfylld påsk på Tekniska

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken
En del aktiviteter händer bara vissa dagar – se exakta tider under respektive programpunkt.

Testa rollspel, se innovativ forskning med AIMES och upplev galna experimentshower. Påsklovet har mycket att erbjuda. Hur ska du hinna med allt? Ingen fara, vi har öppet alla dagar 10 – 22.

Demo Stage: Forskning med AIMES

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Har du någonsin föreställt dig själv som en LEGO® minifigur? Kan ljus och färg hjälpa dig att hitta saker du inte kan se? Kom till Tekniska och testa själv hur forskare använder plastdelar för att bygga miniorgan. Prova att använda samma metod för att hitta saker som en riktig forskare gör på labbet.

AIMES – Center for the Advancement of Integrated Medical and Engineering Sciences är en gemensam satsning av KI och KTH på en akademisk miljö för tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samhällsnytta

När: 12 – 13 april
Tid:
 10-16
Plats: Hyper Human, våning 3  

Läs mer om demostage

Premiär för nya rollspelsklubben Slay Beyond Slay

Eldsprutande drake ramar in logotypen för Tekniskas rollspelsklubb, Slay Beyond Slay.

Slay Beyond Slay Club är för dig över 18, som antingen är lite nyfiken på, eller fullkomligen älskar rollspel! Vi kommer erbjuda basaktiviteter, specialteman, men också möjligheten att vara med och spelleda eller hålla i en rollspelsaktivitet.

När: 12 april
Tid: 17-22
Var: Rollspelsaktiviteter och spelytor på plan 3 och 4.

Läs mer om rollspelsklubben

Experimentshower

Hur kan du skapa dina egna moln och vad menas med lufttryck eller varmluft? Luftens värld har mycket att erbjuda och det blir garanterad upptäckarglädje för hela familjen i Tekniskas nya luftshow.  Lär dig allt om molekyler, ämnen, blandningar, tryck, densitet och atmosfären. Kort sagt, en show för alla nyfikna som älskar experiment!

Var: Stora hörsalen
Passar: Alla
Tid: 11.00, 13.00, 15.00, och 17.30

VR-labb

ung tjej som skrattar medan hon spelar vr

I vårt VR-labb kan du och ditt sällskap testa att spela ett roligt VR-spel. Det finns spel för alla och på olika nivåer av svårighetsgrad. Bli ett med spelvärlden i en omslutande miljö.

Var: Play Beyond Play, våning 4
Passar: Från 7 år
Tid: 10.30 – 21.30 (12 april endast mellan 10.30-16.00)

Speltesta nya Goat Simulator 3

Virtuell scen och kosnert från tv-spelet goat simulator

Nu hoppar Goat Simulator 3 in i vår spelutställning Play Beyond Play där du kan speltesta från och med skärtorsdagen.

Pilgor är tillbä-ä-äka! Samla ihop flocken för nya getupplevelser i Goat Simulator 3, det superrealistiska sandlådespelet från bondgården, där du återigen spelar som geten alla älskar att hata. Just det, vi är tillbaka! Vi ”bräker” på med ännu en omgång vansinne, och den här gången får Pilgor sällskap av andra getter.

Pop-up shower

Tekniska explainer som visar deras pop-up vagn med föremål på

I våra pop-up shower möter du våra duktiga pedagoger som visar spännande föremål från våra egna samlingar. Se och hör historien bakom Metoo-telefonen, Piratebay-servern och fotografier från Andrées polarexpedition. Pop-up vagnen rullar runt i museet under hela dagen. Det blir en glädjande överraskning vart, när och vilket föremål som visas.

När: När som, var som
Passar: Alla
Tid: 10 – 21.30

Se modelljärnvägen som tog 3 500 timmar att bygga

Närbild på ett rött tåg som kör hastigt förbi

Uno Miltons modelljärnväg finns utställd på Tekniska museet sedan början av 1960-talet. Arbetet med den påbörjades 1948 och det tog 3 500 arbetstimmar under totalt sju år att bygga. Alla detaljer är handgjorda, sånär som på lokens motorer, som köptes färdigbyggda.

Var: Vid butiken på entréplan
Passar: Alla
Tid: 14.00 och 19.00

Påsklovskurser

tjej och kille som sitter framför datorn och programmerar

Spendera påsklovet med roliga kurser inom kodning, programmering och teknik. Vad sägs som att bygga din egen nattlampa, styra en kompis eller varför inte fixa en robot med ett  hjärta som slår? Under våra tvådagarskurser på påsklovet får du testa både programmering, mekanik och konstruktion.

Ja, jag bara måste få veta mer

Senast uppdaterad 11 april 2023.