En mormor med sitt barnan som tittar på en stor skärm tillsammans

Nöjesfylld påsk på Tekniska

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken
En del aktiviteter händer bara vissa dagar – se exakta tider under respektive programpunkt.

Gör någonting riktigt roligt med hela familjen på påsklovet. På Tekniska kan du möta invånarna i nya utställningen Zero City, se vår dynamiska show Vardagsexperiment eller gå på en matematikpromenad!

Möt invånarna i Zero City!

Den energiske Super Zero kampanjar för att bli stadens nästa borgmästare. Samtidigt sliter Turbo med att sköta sitt jobb på stadsodlingen, fast hen hellre gärna skulle åka på semester. De tar den självkörande elbussen in till stan för att slänga in sig en insektsburgare påväg till den cirkulära marknaden. Nya saker händer hela tiden: Vågar du köpa ett fordon av den pålitlige bilhandlaren, hur ska renhållningsrobotarna hantera den häst som springer på gatorna, vad ska Turbo ha på sig på festen och vem blir egentligen stadens nästa borgmästare? Häng med och hjälp Super Zero och Turbo med alla små och stora utmaningar de ställs inför som medborgare i framtidens hållbara stad!

Imaginato i samverkan LajvVerkstaden fyller utställningen Zero City med liv, när de gestaltar stadens invånare, och bjuder in dig som besökare att bli en del av framtidens hållbara samhälle!

När: 10 – 12 april
Var: I utställningen Zero City
Tid: 10.30-14.30 (lunch 12-13)

Vardagsexperiment

Inför påsklovet har vi en sprillans ny show att visa upp, nämligen vardagsexperiment.
Går det att slå sönder en träpinne med en tidning? Vad är pH-värdet i diskmedel? Kan man panta en burk hemma i köket? 

Vi har svaren – kom till showen så får du veta! 

När: hela påsklovet
Var: Hörsalen 
Tid: 11.00, 13.00, 15.00

Material: Vardagsexperiment – testa hemma du med!

Gå en matematikpromenad
barn som klättrar och utforskar matematik

Följ med på en matematikpromenad i Tekniska museets omgivningar tillsammans med Åke Lundin, tidigare pedagogisk konsult vid KTH, och upptäck att matematik finns överallt. Samling i Matematikträdgården utanför Tekniska muséet. Promenaden tar ca 2 timmar och passar nyfikna från ca 14 år. Vid regn ställs promenaden in.

Datum: Lördag 9 april
Tid: 13.00

Hitta balansen

hand som petar på figur gjord av papper och sugrör

Finn sinnesro och väck innovationslusten i vårt Makerlabb. Testa bygg en mobil med återvunnet plastmaterial, bygg en fågel med kopplingar och rör av 4DFrame eller balansera material från naturen. I Makerlabbet får alla små genier utmana sitt sinne för balans!

När: alla dagar 9 – 17 april
Helgtider: 11.00-16.00
Var: Garaget, Zero City

Hur funkar filter på din mobil?

Tar du bilder med din telefon? Lägger du filter på dina bilder innan du delar dem? Har du någonsin undrat hur dessa filter fungerar? Då kommer du att älska den nya förinstallationen som kommer finnas på plats under påsklovet. Upptäck underverken av digital data tilsammans med forskare från forskningstunga konstnärskollektivet Rethread!

När: 13 april
Tid: 17.00 – 19.00
Var: Visualiseringslabbet

Visningar i modelljärnvägen

Under påsklovet hålls det visningar i modelljärnvägen som med sitt 50 meter räls och ett naturtroget landskap, har funnits utställd på Tekniska sen början av 1960-talet. Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap är uppskattat av så väl stora som små.

När: lördag -söndag samt vardagskvällar
Tider: 11.00, 14.00, 17.30, 19.00, 20.00
Var: bredvid butiken
Passar: alla lok-älskare (eller den som femtio öre har, får följa med på färden)

Bli ett med spelvärlden!

I vårt VR-labb kan du och ditt sällskap testa att spela ett roligt VR-spel. Det finns spel för alla och på olika nivåer  av svårighetsgrad. Bli ett med spelvärlden i en omslutande miljö. 

När: lördag -söndag samt vardagskvällar
Tid: 17.30-18.45, 19.30-21.00
Var: Play beyond play (vån 4)

Mat och fika

Vår restaurang, Tekniska by Pontus, har öppet alla dagar 10 – 22.

Under påsklovet kommer det finnas bullar, kaffe och annat gott för den fikasugna i Serviceytan (i anslutning till Mega mind). Fikan serveras mellan 11 -17.

Fikaserveringen är öppen från 15/4 – 18/4.

Senast uppdaterad 11 april 2022.