Bild ur spelet med många olika spelfigurer
© Nintendo

Påsklov med experimentshower, VR och spelupplevelser

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

En del aktiviteter händer bara vissa dagar – se exakta tider under respektive programpunkt.

Gör någonting riktigt roligt med hela familjen på påsklovet. På Tekniska laddar vi med experimentshower, VR, AR och spelupplevelser. Håll utkik efter pop-up-experiment som kan dyka upp på olika platser under veckan.

Experimentshow

Värdar labbar med marshmallows och lufttryck

Experimentshow pågår.

I luftens värld finns mycket att upptäcka. I vår nya experimentshow utforskar vi hur hög- och lågtryck, som till exempel bestämmer väder och vind, även påverkar andra saker. Begränsat antal platser, skriv upp dig på lista utanför Hörsalen.

Tid/plats

Alla dagar klockan 13 i Hörsalen

Nintendo Super Smash Bros

På största duken på scenen i 100 innovationer blåser vi upp en av Nintendos stora snackisar – Super Smash Bros. Du får såklart provspela. Dessutom har Nintendo dukat upp med flera spel som du får testa.

Tid/plats

Dagligen klockan 10–16.30 i utställningen 100 innovationer

VR-labb

Om du gillar rytmbaserade spel, eller att veva runt med lasersvärd i största allmänhet, så är Beat Saber ett måste för alla små och stora jedis. I VR-labbet blir du ett med spelvärlden i en omslutande miljö. Det finns olika nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill testa. Rekommenderad åldersgräns är 7 år.

Drop in, ingen föranmälan krävs. Observera att vi stänger kön cirka 20 minuter innan respektive pass tar slut.

Tid/plats

VR-labbet är i ett rum i utställningen Play Beyond Play, plan 4.

Alla dagar utom onsdag:
10.30–12.00
12.45–14.30
15.00–16.30

Onsdag 17 april:
12.00-14.00
14.45-16.45
17.15-19.30

HoloLens

Tjej spelar AR-spel med fingrarna i luften

Testa att spela med förstärkt verklighet (AR) i HoloLens. Här förstärks verkligheten och människor, platser och föremål från den fysiska och digitala världen förs samman. När du börjar scannar HoloLens av rummet och anpassar spelet efter rummet och spelaren. Våra värdar hjälper dig tillrätta och sedan börjar det roliga. HoloLens är kostnadsfritt, men du behöver boka en tid i entrén – begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tid/plats

Ett rum i utställningen Play Beyond Play, plan 4. Boka tid i entrén

Måndag–fredag klockan 12–16, onsdagar även 17.30–19.30
Lördag–söndag klockan 10.30–12 och 13–16.30

Pop-up-experiment

Experimentshow för barn

Lär dig mer om teknik och fysik tillsammans med Veteranerna från Tekniska Museets Vänner. Håll utkik efter deras lilla POP-up-kiosk och bord fyllda med spännande grejer, som dyker upp på olika platser i museet.

Cykelsnack – testkör cyklar från samlingarna

Ta en #höghjulingsselfie och provkör cyklar från de senaste 130 åren ur museets samling. Vi vill samtidigt passa på att lyssna på din bästa cykelberättelse och veta vad du tänker om framtidens cykelstäder. Dina tankar och funderingar kring cyklande kommer att dokumenteras och bli en del av vår samling – kanske dyker de upp i en utställning i framtiden?

Tisdag 16 april klockan 11–16

Nominerad till Årets utställning 2018

Rum i rummet med olika dataspel

Spela, häng, testa nytt och upplev nostalgi i Play Beyond Play, ett helt våningsplan med spelupplevelser – 1 000 kvadratmeter stort.

Se alla utställningar

Spelstationer med demospel

Play Beyond Play

Nominerad till Årets utställning 2018 – spela, häng, testa nytt och upplev nostalgi i Play Beyond Play, ett helt våningsplan med spelupplevelser.

Utforska utställningen

Senast uppdaterad 15 april 2019.