Tre animerade tjejer med en bärbar dator i en hästhage

Megahelg – Spel med djurtema

Inga planerade tillfällen.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Programmet uppdateras kontinuerligt. Fullständigt program presenteras veckan innan start.

Under denna spelhelg med djurtema är Star Stable och Nintendo på plats och bjuder på en massa game-pepp. Vi dukar också upp med robotzoo, e-sport, ponnyridning och mycket mer.

Star Stable

Tre animerade tjejer med en bärbar dator i en hästhage

Träffa personerna bakom Star Stable, som tar med sig prylar, inspiration, workshoppar och en massa skoj. Du får se konceptartister illustrera live, lära dig allt om olika hästraser i Star Stable och delta i workshops med kreatörerna bakom spelet. Det blir Käpphästbana – ta gärna med en egen käpphäst om du har, annars finns det några på plats att låna. Du får också prova att bygga ditt eget Star Stable race, prova på att animera, hästutställning och mycket mer.

Till workshopparna anmäler du dig på plats, begränsat antal platser.

Tid/plats: klockan 10–16.30, 100 innovationer

Författarträff med Helena Dahlgren

Helena berättar under författarträffen om hur det gick till när Star Stable-spelets värld blev till en bok. OBS! endast lördag.

Tid/plats: Lördag 24/11 lockan 13.30, scenen i 100 innovationer

Klockan 14–15 finns Helena sedan på plats i Tekniska museets butik, där hon kommer att signera sin bok Ödesryttarna – Jorvik kallar.

Testa nya spel med Nintendo

Flera personer spelar datorspel på stor skärm

Nintendo är med oss på plats hela helgen, de kommer att bjuda på LABO-workshoppar och tar med sig ett gäng Nintendo Switch-spel. Det blir battles och annat skoj så gamepeppet är på topp!

Spelfigurer med Mario i förgrunden

Bild: Nintendo

Tid/plats: Klockan 10–17 i Robotlabbet

Testa e-sport – tävla i Fortnite och Overwatch

Tjej som spelar datorspel

Foto: Lillie Klefelt

Female Legends jobbar för en mer inkluderande e-sport där alla ska känna sig välkomna. De är framförallt ett e-sportcommunity för tjejer, men jobbar mycket med andra organisationer för att göra e-sporten till en bättre plats. Under megahelgen får du testa e-sport tillsammans med Female Legends, Pink Orange och Svenska e-sportsförbundet.

Female Legends håller i träningar i League of Legends och Overwatch, har spelkvällar och åker på LAN tillsammans.

Tid/plats: Lördag klockan 11–17, söndag 10–15 i 100 innovationer

Träffa hästarna Perla och Emanon

Är det Megahelg så är det. Med oss på plats är islandshästarna Perla och Emanon – om förbi och hälsa eller ta en liten ridtur. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tid/plats: klockan 13–16, utanför entrén

Robotzoo

Sugrör byggda med motor

Var med och bygg robotvarelser som får bo i vårt Robotzoo. Med hjälp av sugrör, kopplingar, motorer och mikrodatorer kan du knåpa ihop båda enkla och avancerade robotar. För dig som bara vill bygga så använder du mest sugrör och kanske lägger till en motor i slutet, eller så dyker du rakt in i visuell programmering och börjar styra hur roboten ska röra sig. Passar från ca 5 år.

Tid/plats: 10.30–12.00 och 13–16.30, 100 innovationer

Speldesign med Peppy Pals

Illustrerade djurhuvuden kikar upp över loggan

Tillsammans med Peppy Pals får de yngre barnen nosa på speldesign och skapa nya spelscenarion. Peppy pals passar målgruppen 2–8 år, men alla som vill är välkomna. Vi håller till i Innovationslabbet.

Tider

Lördag klockan 10.30–12.00
Söndag klockan 13–16.30

Testa bågskytte i VR

Bild ur spelet med pilbåge riktad mot monster

Kliv in i en vacker men farlig postapokalyptisk miljö där två kraftfulla artificiella intelligenser är fast i en utdragen konflikt. I demon som Fast Travel Games tagit fram till oss från spelet Apex Construct, får du möjlighet att prova på att bemästra en pilbåge – i VR.

10.30–12.00
12.45–14.30
15.00–16.30

VR-labbet hittar du i Play Beyond Play – drop in, ingen föranmälan krävs. Observera att vi stänger kön ca 20 minuter innan respektive pass tar slut.

Författarträff med Effie Karuba

Porträttbild av Effie Karuba

Foto: Pontus Johansson

Effie Karabuda är spelredaktör på Aftonbladet och har tidigare jobbat på Sveriges Radio P3 Spel och skrivit för tidningen Level. Hon har utsetts till årets spelskribent 2015 och 2016. I september släppte hon boken Gamer, som är den ultimata guiden till spel och e-sport.

Tid/plats: OBS! Endast söndag

Författarträff klockan 13.30, 100 innovationer
Boksignering klockan 14–15 i butiken

Influencer-träff och träningspass

Louise i sportkläder och Paula på en scen

Louise Sondlo och Paula ”Fenjima” Manrique. Foto: Felix Swensson.

Paula ”Fenjima” Manrique är spelexpert på TV4 Nyhetsmorgon samt initiativtagare till metoo-uppropet #vispelarintemed. Hon brinner för en jämställd spelbransch, för unga gamers och deras hälsa samt för att utbilda föräldrar kring vad spel är och varför det är viktigt att uppmuntra barn som spelar istället för att begränsa.

Louise Sondlo är personlig tränare som äger två gym i Stockholm. Hon har också vunnit ett flertal mästerskap inom BJJ.

Tillsammans har Paula och Louise komponerat ett kort träningspass för spelare för att undvika framtida skador som kan uppkomma i och med mycket stillasittande framför datorn.

Tid/plats: klockan 14, 100 innovationer

Läs mer om Megahelger

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 24 november 2018.