Se sommarens skulptur på Kungliga Djurgården: Elmgreen & Dragset

Tillfället har passerat.
Hörsalen, Tekniska museet

Den 8 juni kl.14:00 kommer Tekniska tillsammans med Prinsessan Estelles Kulturstiftelse livesända en exklusiv föreläsning med efterföljande frågestund i Tekniska museets hörsal. Tekniska kommer efter föreläsningen att presentera sommarens två konstpedagogiska program, utvecklade i samarbete med Konstfack och Prinsessan Estelles Kulturstiftelse, och som helt utgår från skulpturen Life Rings.

Life Rings har förvärvats av stiftelsen och är det andra permanenta verket i den blivande skulpturparken på Rosendalsområdet. Konstverket, som består av ett kluster av livbojar i stål sammanlänkade i en åtta meter kedja, är placerad vid promenadstigen intill Djurgårdsbrunnskanalen mittemot Sjöhistoriska museet.

Du kan följa live när H.K.H Prins Daniel inviger årets skulptur via preks hemsida.

Elmgreen och Dragset

Den internationellt framstående dansk/norska konstnärsduon Michael Elmgreen och Ingar Dragset är verksamma i Berlin och har arbetat tillsammans sedan 1995. Deras konst utgår från vardagliga objekt och de utforskar vad som händer när föremålen, tagna ur sitt sammanhang, placeras i en ny kontext. Genom att presentera det igenkännbara på ett oväntat och överraskande sätt skapas en ny innebörd och vår traditionella tolkning förändras.

Konstpedagogiska program

Tekniska kommer från och med 13 juni och sommaren ut erbjuda två konstaktiviteter, Hur ser din livboj ut och Vem är du en livboj för. Konstaktiviteterna speglar Elmgreen & Dragset konstverk och har tagits fram av Tekniska tillsammans med konstfacksstudenten Melinda Khoo i samarbete med Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

Hur ser din livboj ut?

En workshop som försätter besökare i en upplevelse som speglar konstverket Life Rings, där du kan skapa din egen symboliska livboj. Besökare kan ta del av workshopen varje onsdag och söndag från och med 13 juni klockan 15.00 – 16.00. Ingen föranmälan krävs.

Vem är du en livboj för?

En konststation som bjuder besökare på möjlighet att reflektera kring om du är en livboj i någon annans liv. Du kan i konststationen uttrycka dig fritt via teckning eller skrift och vara en del av ett digitalt allkonstverk. Konststationen kommer vara placerad på tekniska framför modelljärnvägen och kommer vara öppen för publik från och med 8 juni.

Senast uppdaterad 16 augusti 2021.