Solar butterfly - en bil som drivs av solcellspanbeler och åker runt världen för att öka medvetenhet om miljöpåverkan

Larso the SolarButterfly kommer till Tekniska!

2022-08-19 - 2022-08-20
Lör: kl. 10.00-15.00

Träffa SolarButterfly (Larso), ett unikt solcellsdrivet fordon i form av en fjäril som befinner sig på världsturné för att inspirera till smarta klimatlösningar. Solcellerna på ekipaget laddar fordonet som drar. Den 19 – 20 augusti kommer dem till Tekniska. Missa inte det!

SolarButterfly har precis startat sin Climate Pioneer World Tour och tillsammans ska teamet besöka 90 länder runt hela världen på 4 år, intervjua klimatpionjärer och besöka deras inspirerande klimatlösningar.

Målet är att visa världen alla befintliga lösningar på klimatförändringar, att koppla ihop pionjärer över hela världen och mobilisera människor att agera. Climate Pioneer World Tour startade i Genève den 23 maj och avslutas i Paris den 12 december 2025 på 10-årsdagen av klimatavtalet i Paris.

Den 19-20 augusti kommer SolarButterfly till Tekniska. Lördag den 20 augusti är ni alla välkomna att hälsa på teamet utanför Tekniska museet. Vi kommer också att erbjuda rundturer tillsammans med teamet på svenska, så att även de minsta får veta mer om SolarButterfly och hur den funkar.

Om ni vill följa Larso – The SolarButterflys resa och möten på Insta med olika pionjärer och projekt gäller: @meetlarso

Senast uppdaterad 1 juli 2022.