Solar butterfly - en bil som drivs av solcellspanbeler och åker runt världen för att öka medvetenhet om miljöpåverkan

Climate Pioneer World Tour – Larso the SolarButterfly kommer till Tekniska

Tillfället har passerat.

Träffa SolarButterfly (Larso), ett unikt solcellsdrivet fordon i form av en fjäril som befinner sig på världsturné för att inspirera till smarta klimatlösningar. Solcellerna på ekipaget laddar fordonet som drar. Det blir klimatquiz, möjlighet att träffa teamet och kika in i den klimatvänliga fjärilslika bilen. Den 19 – 20 augusti kommer ”Larso” till Tekniska.

SolarButterfly – Larso åker jorden runt på en Climate Pioneer World Tour och tillsammans ska teamet besöka 80 länder under 4 år, träffa människor i alla åldrar, på olika platser, men också intervjua klimatpionjärer och ta med sig deras inspirerande klimatlösningar.

Målet är att visa världen alla lösningar på klimatförändringar som finns, att koppla ihop pionjärer över hela världen och mobilisera människor att agera. Climate Pioneer World Tour startade i Genève den 23 maj och avslutas i Paris den 12 december 2025 på 10-årsdagen av klimatavtalet i Paris.

Den 19-20 augusti kommer SolarButterfly till Tekniska. Lördag den 20 augusti är ni alla välkomna att hälsa på teamet utanför Tekniska museet. Det kommer finnas ett klimatquiz att testa, möjlighet att träffa teamet som åker världen runt och ni får självklart kolla in i Larso – solcellsbilen med ekipage!

Om ni vill följa Larso – The SolarButterflys resa och möten på Insta med olika pionjärer och projekt gäller: @meetlarso

Senast uppdaterad 19 augusti 2022.