konstverk på djurgården som linar ett tyg som flyger med vinden

Konstworkshop med Prinsessan Estelles Kulturstiftelse

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Spendera sommardagarna med att skapa färggranna mönster på vår kreativa konstworkshop. För varmt för att vara inomhus? Ingen fara, du kan även upptäcka symbiosen mellan matematik och konst i vårt utomhus-pussel Våra konstaktiviteter är inspirerade av årets konstnär på Kungliga Djurgården, Yinka Shonibare.

I samband med att Prinsessan Estelles Kulturstiftelse inviger sin tredje skulptur på Djurgården erbjuder Tekniska museet sina besökare kreativa workshopar under sommaren. Vi tar avstamp i den brittisk-nigerianska konstnären Yinka Shonibare CBEs skulptur Wind sculpture in bronze I som inspirerats av afrikanska batiktyger och tygets roll i den koloniala sjöfartshandeln. Med Shonibares skulptur som inspiration ritar, klipper och klistrar vi egna mönster och lär oss om hur dessa kan upprepas i oändlighet med hjälp av matematik. Under sommaren växer ett gemensamt konstverk fram i museet.  

Konstworkshop

Workshopen riktar sig till alla besökare över 8 års ålder.

Var: Garage inne i utställningen Zero City
När:
onsdag – söndag mellan 29 juni och 14 augusti,
Tid: 11, 13, 14 och 15. 

Utomhus-pussel

Missa inte att också kolla in vårt utomhus-pussel, där barn och vuxna i alla åldrar kan bygga mönster i olika kombinationer med färggranna träbitar!

Var: utanför Tekniska, matematikträdgården
När: onsdag – söndag mellan 4 juli och 14 augusti
Tid: 11 – 16

Senast uppdaterad 29 juni 2022.