Pojke tittar ut från en gammal telefonkiosk i utställningen Subject: Hello.

Från optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle

2022-11-26 - 2023-12-31
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Hur länge har vi kunnat skicka meddelanden och dela information med varandra? I vår nya utställning, Subject: Hello, visar vi hur människor har kommunicerat med varandra senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle.

Subject:Hello utgår från vår allra mest vardagliga teknik – mobiltelefonen, och en uppkopplad värld som vi vant oss vid att ständigt ha i fickan. Med över 600 föremål ur samlingarna kan du upptäcka hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar.

Mer öppet än någonsin

Fotokollage på massa småbilder som visar hela Tekniska utbud, föremål och utställningar

Mycket har byggts och förnyats på museet, och öppningen av utställningen Subject:Hello tillsammans med Zero City i Backspegeln betyder inte bara att varje yta av museet nu är fylld med upplevelser, utan också att vi dubblerat antalet utställda föremål. Hur du ska hinna allt? Museet håller öppet kl 10-22, hela veckan, 360 dagar per år.

Följ med på ett äventyr och avslöja de gåtor som döljer sig bland föremålen

Lär dig mer om hur teknik har använts för att kommunicera i ett roligt äventyr där du tillsammans med vänner och familj får lösa en serie knepiga gåtor, kluriga pussel och ledtrådar som gömmer sig bland föremålen. Utforska och upptäck på ett alldeles unikt sätt telekommunikationens historia och innovationer.

Senast uppdaterad 28 november 2022.