När julen nalkas dukar vår restaurang upp för julbord som andas hållbarhet och innovation. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som vegetariska rätter.
Vi erbjuder tre olika paket, ett baspaket samt ytterligare två alternativ där ni får uppleva mer av Tekniska museet. Ni kan välja att få en introduktion till en av våra spännande och interaktiva utställningar eller delta i aktiviteten Kodjakten på Tekniska.
Julbord är bokningsbart helgfria vardagar 28 november – 16 december.
Specialerbjudande med rabatterat pris på måndagar följande datum:
Med baspaketet får ni fri entré till utställningarna och Mellanpaketet och Stora paketet får rabatt med motsvarande 135 kr + moms per person. Detta går ej att kombinera med andra rabatter eller erbjudanden.
I restaurangen njuter du och ditt sällskap av julbordet i en lekfull och kreativ miljö, som ni har alldeles för er själva.
Minimum 50 personer upp till max 60 personer. Samtliga priser avser per person och mervärdesskatt tillkommer.
Är du och ditt sällskap på jakt efter en stor och flexibel lokal för julmiddag eller julfest så erbjuder vi vår festvåning Eventrummet. Den går att abonnera för sällskap från 50 till 120 personer (upp till 200 personer på förfrågan) och är på 273 kvm. Ni har tillgång till scen, grundläggande teknik för tal och ljus samt en bildlösning med tre projektionsytor med tillhörande projektorer. Möbleringen är flexibel finns möjlighet att sitta i öar alternativt vid långbord beroende på antalet gäster.
Samtliga priser avser per person (lägsta pris baseras på 120 personer och högsta pris på 50 personer). Kostnad för tekniker tillkommer (minimidebitering för tre timmar: 3 980 kr per tekniker, därefter 995 kr per timme. Mervärdesskatt tillkommer till samtliga priser.
Mervärdesskatt tillkommer på samtliga priser.
Alternativ 1: 255 kr per person
En värmande & kryddad glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
Välj mellan 2 enheter Julöl 33 cl, vanlig öl 33 cl alternativt husets röda/vita vin.
Kaffe/te
Alternativ 2: 310 kr per person
En värmande & kryddad glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
Ett friskt & fruktigt glas mousserande vin med smak av pomerans och nejlika.
Välj mellan 2 enheter Julöl 33 cl, vanlig öl 33 cl alternativt husets röda/vita vin.
Kaffe/te
Alkoholfritt: 142 kr per person
En värmande & kryddad alkoholfri glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
3 enheter läsk, julmust eller alkoholfritt julöl.
Kaffe/te
Vi har förmånliga dryckesmenyer och är flexibla inför särskilda önskemål kring ert arrangemang. Hör gärna av er om önskemål finns för ett mer skräddarsytt dryckespaket
Mervärdesskatt tillkommer på samtliga priser.
Ekologisk Skärgårdssnaps
• 95 kr styck, miniflaska 5 cl
Alkoholfri Ekologisksnaps
• 48 kr styck, miniflaska 5 cl. O.P. Anderson
Avec
• 95 kr styck + moms, miniflaska 5 cl.
Om ert sällskap har bokat Baspaketet för julbordet och önskar möjlighet till att besöka museets utställningar på egen hand före middagen, så är ni välkomna att förboka gruppentré. Gruppentrén gäller under ordinarie öppettid.
En vegetarisk variant av sill gjord av aubergine samt inlagdsill, ishavs sill & potatis.
Till detta serveras filmjölkslimpa, vörtbröd, knäckebröd, julost & vispad smör.
Kallrökt lax & gravad lax serveras med hovmästarsås samt en romsås på tångkaviar & västerbottenost.
Saffransblomkål med granatäpple, lufttorkad skinka med ädelost & tranbär samt klassisk ekologisk griljerad julskinka med skånsk senap.
Småvarmt med en kombination av klassiskt & vilt
Viltfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse & klassisk ugnsomelett.
Dessert
Saffrans Crème brûlée, glaserad äppelkaka i glas & konfektyr.
Vänligen notera att den Vegetariska julbordsmenyn behöver förbokas och serveras till hela sällskapet.
Vegetarisk ”sill”
Sillinläggningar av aubergine serveras med potatis, filmjölkslimpa, vörtbröd, knäckebröd, julost & vispad smör.
Gravad morot med hovmästarsås, Vegolax på morot, romsås på tångkaviar, samt ägghalvor & västerbottenost.
Saffransblomkål med granatäpple, griljerad rotselleri, päron & Chevré på en bädd av rucola.
Hemmagjorda vegobullar, ekologisk vegokorv, brysselkål, Janssons frestelse & klassisk ugnsomelett.
Dessert
Saffrans Crème brûlée, glaserad äppelkaka i glas & konfektyr.
Skicka bokningsförfrågan redan idag
För bokning av julbordspaketen (Bas, Mellan eller Stora) debiteras en lägsta avgift för 50 personer/sällskap.
Preliminär bokning kan hållas i max en vecka eller enligt särskild överenskommelse.
Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mejl till Tekniskas.
Julbordspaketen inkluderar mat, abonnerad lokal, personal och aktivitet i mellanpaketet med introduktion till utställning och i det stora paketet gällande Kodjakten på Tekniska.
I samband med bokning skall ett preliminärt antal deltagare anges, minimum 50 personer för bokning av julbordspaketen i restaurangen respektive i festvåningen Eventrummet.
Julbordspaketen faktureras med 30 dagar netto. Tilläggsbeställningar som förbokas kan läggas på fakturan.
Enligt överenskommelse kan viss debitering ske på plats vid eventet, för tex extra dryck/betalbar. För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.
Har du frågor om event kan du kontakta Sofi, Annika och Alicia på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.
Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.
Senast uppdaterad 30 november 2022.