På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. Välj mellan tre datum under november och december för att uppleva ett julbord som andas hållbarhet och innovation.
Efter förra årets succé, så erbjuder restaurangen tre datum som möjliggör för mindre sällskap om minst 4 personer per sällskap upp till max 45 personer per sällskap, att boka platser för julbord, utan att exklusivt abonnera en lokal. Bokningsbara platser (endast förbokning) till julbordet för mindre sällskap erbjuds onsdagar:
Från kl 17.00 är ni som bokat plats på julbordet varmt välkomna att komma till museet för att på egen hand utforska museets spännande och interaktiva utställningar före julbordet. Som julbordsgäster erbjuds ni även den exklusiva möjligheten att få uppleva en pop-up show. De utställningar ni kan utforska är Zero City, Hyper Human, MegaMind, Play Beyond Play eller Gruvan.
Erbjudandet gäller endast för sällskap med minst 4 personer och upp till max 45 personer per sällskap. Samtliga priser avser per person och mervärdesskatt tillkommer. Kostnad för dryck tillkommer.
7-15 år: 250 kr per person (280 kr inkl moms)
3-6 år: 80 kr per person (90 kr inkl moms)
Dryck till barnen beställs och betalas på plats.
Alternativ 1. 255 kr per person (318,75 kr inkl. moms)
En värmande & kryddad glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
Välj mellan 2 enheter Julöl 33 cl, vanlig öl 33 cl alternativt husets röda/vita vin.
Kaffe/te
Alternativ 2. 310 kr per person (387,75 kr inkl. moms)
En värmande & kryddad glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
Ett friskt & fruktigt glas mousserande vin med smak av pomerans och nejlika.
Välj mellan 2 enheter Julöl 33 cl, vanlig öl 33 cl alternativt husets röda/vita vin.
Kaffe/te
Alkoholfritt 142 kr per person (159,04 kr inkl. moms)
En värmande & kryddad alkoholfri glögg serveras ihop med pepparkakor och klassiska tillbehör.
3 enheter läsk, julmust eller alkoholfritt julöl.
Kaffe/te
Vi har förmånliga dryckesmenyer och är flexibla inför särskilda önskemål kring ert arrangemang. Hör gärna av er om önskemål finns för ett mer skräddarsytt dryckespaket.
Ekologiska Skärgårdssnapsar
• 95 kr styck + moms, miniflaska 5 cl. (117,75 kr inkl. moms)
Alkoholfri Ekologisksnaps
• 48 kr styck + moms, miniflaska 5 cl. O.P. Anderson (53,76 kr inkl. moms)
Avec
• 95 kr styck + moms, miniflaska 5 cl. (117,75 kr inkl. moms)
Kodjakten på Tekniska för sällskap med minst 10 personer i gruppen.
En vegetarisk variant av sill gjord av aubergine samt inlagdsill, ishavs sill & potatis.
Till detta serveras filmjölkslimpa, vörtbröd, knäckebröd, julost & vispad smör.
Kallrökt lax & gravad lax serveras med hovmästarsås samt en romsås på tångkaviar & västerbottenost.
Saffransblomkål med granatäpple, lufttorkad skinka med ädelost & tranbär samt klassisk ekologisk griljerad julskinka med skånsk senap.
Småvarmt med en kombination av klassiskt & vilt
Viltfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse & klassisk ugnsomelett.
Dessert
Saffrans Crème brûlée, glaserad äppelkaka i glas & konfektyr.
Vänligen notera att den Vegetariska julbordsmenyn behöver förbokas och serveras till hela sällskapet.
Vegetarisk ”sill”
Sillinläggningar av aubergine serveras med potatis, filmjölkslimpa, vörtbröd, knäckebröd, julost & vispad smör.
Gravad morot med hovmästarsås, Vegolax på morot, romsås på tångkaviar, samt ägghalvor & västerbottenost.
Saffransblomkål med granatäpple, griljerad rotselleri, päron & Chevré på en bädd av rucola.
Hemmagjorda vegobullar, ekologisk vegokorv, brysselkål, Janssons frestelse & klassisk ugnsomelett.
Dessert
Saffrans Crème brûlée, glaserad äppelkaka i glas & konfektyr.
Program för julbordet den 30 november, 7 & 14 december
Från kl 17:00: Tar kassa/info emot betalning för det förbokade julbordet vid huvudentrén. Separat obemannad garderob för julbordsgästerna finns att tillgå.
17:00-18:45: Julbordsgäster har möjlighet att besöka museets utställningar. Vid två tidpunkter kommer julbordsgästerna att erbjudas möjlighet till exklusiv pop-up show. Förbokning av plats till showerna krävs.
18:15-19:00: Alla julbordsgäster samlas i restaurangen/festvåningen för servering av glögg och pepparkaka följt av julbordsbuffén.
18:30: Sista tid för ankomst och betalning av förbokat julbord vid huvudentrén.
23:00: Restaurangen stänger och kvällen avslutas. Gästerna lämnar via en utgång direkt från restaurangen.
För bokning av julbordspaketet den 30 november, 7 och 14 december debiteras en minimumavgift för 4 personer/sällskap. Det maximala antalet personer/sällskap som kan bokas för detta datum är 45 personer/sällskap.
Preliminär bokning kan hållas i max 5 dagar eller enligt särskild överenskommelse.
Behov av specialkost samt antalet gäster det gäller för skall meddelas senast 1 vecka före julbordet.
Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mail till Tekniska, eventbokning@tekniskamuseet.se
Avbokning senast 15 dagar innan sittningens början sker kostnadsfritt.
Från 14 dagar fram till 48 timmar innan sittningen börjar kan gästantalet kostnadsfritt minskas med max 10% (fast ej lägre än till lägstanivån, som är minimumdebitering för 4 personer/sällskap).
Sällskap om 4 – 10 personer: För avbokning av mer än 10% (fast ej lägre än till miniminivån, som är debitering för 4 personer/sällskap) av beställningen från 14 dagar innan fram till 48 timmar innan sittningens början debiteras 50% av kostnaden. Vid avbokning som sker närmare än 48 timmar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.
Sällskap/grupper om 11 – 45 personer: För avbokning av mer än 10% av beställningen från 14 dagar innan fram till sittningen börjar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.
Sällskap om 4 – 10 personer: Betalning av förbokad mat och dryck sker på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, vid kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30.
Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.
Sällskap om 11 – 45 personer: Vid bokning av julbord för större sällskap från 11 – 45 personer, för julbordssittning den 30 november, 7 och 14 december, utgår förskottsbetalning/fakturering motsvarande 50% av totala värdet på bokningen. Förskottsbetalningen skall vara Tekniska tillhanda senast 15 dagar före sittningen.
Resterande 50% av bokningen betalas på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, i kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30, alternativt per faktura om detta överenskommits med eventbokningen i samband med bokningen av julbordet.
Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.
För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.
Vi erbjuder även julbord för större sällskap (från 50 personer).
Läs mer om erbjudandet
Senast uppdaterad 30 november 2022.