Nya skolprogram 2024

Ung tjej i tonåren som ser häpen ut och tittar på ett föremål i utställningen MegaMind.

En höst fylld med nyheter

Vi hjälper dig att göra undervisningen till en upplevelse. Alltid med koppling till läroplanen.

Ett skolbesök till Tekniska museet erbjuder en fascinerande skogsupplevelse, en djupdykning i existentiella frågor i The Cell och en spektakulär 3D-resa i Wisdome Stockholm där hela klassen kan ta sig till rymden eller till en värld i nanostorlek. Vi lanserar även två nya skolprogram som fokuserar på matematik och teknik samt en historisk äventyr genom Gruvan.

Neuroner i multifärger som visas i Chemistry of Life, domeföreställning från Wisdome Stockholm.

Chemistry of Life

Ge dina elever chansen att uppleva naturvetenskap på ett sätt som är både underhållande och utbildande. I höstens nya domföreställning, Chemistry of Life, får eleverna följa med in i den osynliga molekylära världen och utforska hemligheterna bakom cellernas inre liv.

Boka Chemistry of Life

The Cell

Tjej som kikar genom ett mikroskop klädd i labbrock.

Existensens värld

Ta med klassen till The Cell, en life science-scen som berör, och utforska existensen, kroppen och hälsan genom konstnärliga metoder. Skolprogrammet innehåller en interaktiv visning av Helen Pynors utställning Borderlands och en workshop där eleverna skapar egna konstnärliga verk. Här möts naturvetenskap och konst för att skapa en djupare förståelse för livets stora frågor.

Läs mer och boka

självlysande bakterier

Skapande skola

Utforska med klassen provokativ och nyskapande konst av den internationellt erkända konstnären Helen Pynor som tar upp existentiella frågor i The Cell. I det här ämnesöverskridande skolprogrammet reflekterar vi över livets stora frågor, så som liv och död; kroppen och själen. Skolprogrammet inkluderar en guidad visning av konstutställningen och en workshop i vårt laboratorium.

Läs mer och boka

Skogen utställning

Skogen

Utforska människans relation till skogen i vår nya utställning. Vi tar dig med på en vandring genom utställningens olika teman som täcker allt från livet i skogen till hållbar användning av träråvaror, och erbjuder skräddarsydda lärar- och elevmaterial. Skolprogrammet släpps hösten 2024.

Allt om Skogen

När matematik och teknik blir en upplevelse

en maskin som plockar grus i en gruva

Gruvan

Ta med dina elever på en resa genom historien i museets äldsta utställning, Gruvan. Här får de uppleva industrialiseringens inverkan på människan och samhället genom seklerna. Skolprogrammet inkluderar en vandring genom gruvan, reflektioner över liv, arbete och teknik samt hållbarhet och energifrågor.

Släpps hösten 2024.

liten tjej med mörkbrunt hår och bruna ögon som tittar fram

Matematikens språk och lära

Ge dina elever en unik möjlighet att utforska matematikens fascinerande världar på Tekniska museet. I vår workshop ”Knäck mattekoden” för åk 4-6 lär sig eleverna om decimaltal, det binära systemet och knäcker olika matematiska koder. Lågstadieelever kan njuta av ”Matte mandala”, där de skapar mönster och upptäcker geometriska figurer i Sinneslabbet.

Släpps hösten 2024.

Senast uppdaterad 21 maj 2024.