Tjej som kikar genom ett mikroskop klädd i labbrock.

Existensens värld i The Cell

Ta med klassen till Tekniskas nya filial i Hagastaden, The Cell, där eleverna får utforska existensen, kroppen och hälsan genom konstnärliga metoder. I detta skolprogram ingår en interaktiv visning av konstutställningen Borderlands och en workshop i labbet om Liv och död – kroppen och själen.

Den australiensiska konstnären Helen Pynor visar upp tre verk i utställningen Borderlands, som undersöker människokroppens existens. I visningen får eleverna också se historiska föremål kopplat till livets stora frågor, så som liv och död; kroppen och själen.  

Efter visningen leds klassen in i det kreativa laboratoriet, där eleverna får utforska sina egna hjärnors signaler till musklerna med grund i forskning på Karolinska institutet. Med mikroskop, elektroder och visualiseringsprogram guidas eleverna till att skapa egna konstnärliga visuella verk i datorn utifrån sin arms rörelse. Workshoppen förmedlar naturvetenskaplig kunskap med konstnärliga metoder. 

Konst och vetenskap i samspel hos The Cell

The Cell är Tekniska satsning och filial i Hagastaden, som etablerar sig som Stockholms life science-konstscen och kommer att utgå från nya teman varje år. Life science, eller livsvetenskap som det ibland kallas på svenska, är vetenskapen om liv. Det innefattar allt från biomedicin och farmakologi till zoologi. Sverige är en av världens ledande nationer inom life science-sektorn som sysselsätter cirka 40 000 personer.

Läs mer om The Cell

Praktisk information

Årskurs: 7-9 och gymnasiet
Pris:2 500 kr för helklass.
Tid: 75 minuter
Start: Höstterminen 2024
Plats: The Cell, Hagastaden 4.

Kopplingar till läroplanen

Den interaktiva visningen och workshoppen knyter an till högstadiets kursplaner i biologi och teknik samt bild. För gymnasiet går det att koppla besöket till exempelvis naturkunskap, teknik eller bild. 

Våra paket

Årskurs:7 – 9 och gymnasiet 
Pris:2 500 kr för helklass. 
Tid:75 minuter 

Boka skolprogram

Senast uppdaterad 28 maj 2024.