Drönare flyger över ett fält
Se när några av Sveriges bästa multikopterpiloter gör flyguppvisningar på Gärdet. Foto: Daniel Larsson.

Flyg din drönare på Gärdet

Inga planerade tillfällen.

Gärdet i Stockholm

Ta med din drönare och visa upp, eller kom och titta på andra.

Tekniska museet bjuder in alla som har en drönare, eller multikopter, att flyga över Gärdet utanför museet – eller du som är nyfiken, ta med hela familjen och njut av lite spännande uppvisningar.

Luftrummet fylls av drönare när några av Sveriges bästa multikopterpiloter gör flyguppvisningar på Gärdet utanför Tekniska museet. Det blir freestyleshow, uppvisningstävling, och first person viewer-race med UAS Sweden och Drone Sweden. På plats finns bland andra Daniel Tengvall, känd som Tengu FPV – en av Sveriges bästa piloter som både tävlat i USA och vunnit svenska Swedish Drone Cup.

Klockan 14–15.30 kan de som vill komma in på museet och höra UAS Sweden och Drone Sweden berätta om hur de arbetar med drönare.

Hålltider för dagen

Gärdet utanför Tekniska museet

10.30–12:30 Stora professionella drönare och små drönare flygs på Gärdet
12:30–13:30 Rally med drönare och VR-glasögon på Gärdet. Flyguppvisning av Freestyle och FPV med Drone Sweden och TenguFPV.

Hörsalen på Tekniska museet

14:00–14.50 Per Nilsson från UAS Sweden visar drönare och berättar om hur de kan användas
15:00–15:30 Mats Millberg och Kjell Eriksson från Drone Sweden berättar om sporterna FPV-Drone-racing och Freestyle

Senast uppdaterad 30 mars 2017.