Flicka utforskar ett mikroskop.

100 innovationer

Utställningen 100 innovationer visar de viktigaste innovationerna genom tiderna, enligt en undersökning bland barn och vuxna i Sverige. Håller du med? Rösta på din favoritinnovation eller föreslå en ny.

Tekniska museet har låtit svenska folket välja de 100 viktigaste innovationerna genom tiderna. I statistiskt säkerställda undersökningar har vuxna och skolelever i årskurs sex svarat på vilka de anser vara tidernas viktigaste uppfinningar. I utställningen 100 innovationer visar vi alla innovationer från 100-listan och du har möjlighet att rösta på dina favoriter.

Utställningen 100 innovationer visas tills vidare.

Listan uppdateras hela tiden eftersom du som besökare kan rösta på de utställda innovationerna för att visa vilka du tycker är viktigast. Flera gånger dagligen visar en robot upp den innovation som är mest populär för tillfället.

Här visas gamla bekanta men också nästa generations innovationer, de som fortfarande är på ritbordet, i styrelserum eller som en skarp idé nedtecknad på en skrynklig servett. Genom att locka fram besökarens inneboende nyfikenhet uppmuntrar utställningen till egen kreativitet, problemlösning och intresse för entreprenörskap.

Utställningssajt

Läs mer om innovationerna, rösta och nominera på utställningssajten.

100 innovationer för skolan

Om du vill besöka utställningen på egen hand med din klass så kan du använda vår lärarhandledning med elevuppgifter. Det finns också ett material att låna som du kan använda för att utföra en
av elevuppgifterna. Materialet hämtar du i receptionen på museet.

100 innovationer, lärarhandledning (462,48 KB)

Samarbetspartner

Tack till vår samarbetspartner Indexator.

Kontakt och mer information

Magdalena Tafvelin Heldner

Intendent

Mejla

Senast uppdaterad 16 januari 2017.