Två äldre dragspelsliknande kameror vända mot varandra
Foto: Emma Fredriksson

Boksläpp: Att se världen – svensk fotografi under 175 år

2017-10-25, 18:00 - 20:00

Eventlokalen på Tekniska museet, Museivägen 7, buss 69 till Museiparken

Inbjudan är öppen för alla.  Fri entré från kl. 17.00. Varmt välkommen!

Varmt välkommen på boksläpp av ”Att se världen – svensk fotografi under 175 år”.

På 1840-talet började fotografin spridas över världen, då var det en dyr och svår teknik med få användare, jämfört med idag då det är lättillgängligt och finns i de flestas fickor i form av en telefon. Med samlingarna som utgångspunkt gör Tekniska museet i denna bok nedslag i fotografins utveckling i Sverige under 175 år. Här visas en del av det som ingår i samlingarna, allt ifrån kameror och övrig utrustning till bilder från olika tider. Boken kommer att säljas till det rabatterade priset 250 kr under kvällen (ordinarie pris 389 kr).

Efter en presentation av boken kan du besöka utställningen Att se världen – den fotograferande människan, som har premiär samma kväll.

I utställningen visas några av de tekniska stegen i fotografins utveckling och områden där kameran använts som verktyg. Du kan också fotografera dig själv i en fotoateljé av modell 1890, se in i den mänskliga kroppen med hjälp av röntgen eller lära dig mer om de verktyg fotograf Lennart Nilsson använde för att utforska den mikroskopiska världen.

Förtäring: Tilltugg och dryck.

Senast uppdaterad 17 oktober 2017.