omslagsbild som vissar en animerade karaktär med färgpistol som sprutar färg på en annan karaktär. Omslag för splatoon 3, nintendo spel.

Skickligaste Splatoon 3 spelare möts i nervbrytande final

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Lördagen 2 september är Tekniska museet värd för Nordiska finalen i Splatoon 3 där spelare från Sverige, Norge, Danmark och Finland tävlar om att få gå vidare till TV-sända, European Championship 2023, som hålls senare i höst. Totalt är det 16 skickliga spelare som möts, fyra lag som tävlar men bara en vinnare utses.

Logga för European Championship 2023 Splatoon 3. Europeisk tävling för splatoon 3 spelare, nintendo spel.

Välkommen till Splatlands, en solbränd öken bebodd av stridshärdade Inklings och Octolings. Målet är att undvika fiendernas attacker och tillsammans med lagkamraterna täcka så mycket mark som möjligt under en omgång. Kom och titta, heja och lär dig av de skickligaste spelarna i spelet som har målat världen gul och lila sen första spelet släpptes 2015. Splatoon 3 är en uppföljare för både helt nya och gamla spelare. Som introducerar nya funktioner i serien samtidigt som välbekanta spellägen har återuppfunnits

Var: Zero City, flyghyllan
När: Lördagen 2 september, 16.00-21.30

Om Europeiska finalen 2023

Runtom hela Europa samlas Splatoon 3 spelare för att tävla om priser och bläckstänkt ära i Splatoon 3 European Championship 2023. Varje regional mästare går vidare till den direktsända stora finalen i slutet av 2023, där de kommer att slåss om Splatoon 3 European Championship-trofén och äran att veta att de är Europas bästa Splatoon 3-besättning.

Senast uppdaterad 31 augusti 2023.