ai genererad bild på orden wolrd connected och visar en pojke som ser en virkel av träd, hav och djur.

Foto: AI-genererad bild från Midjourney.

Demo Stage: Värmeverket visar potentialen med AI

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Programmet ingår i entrébiljetten som köps online.

Hur kan vi använda artificiell intelligens för att skapa konst eller underlätta vår vardag? Studenter från Värmeverket, en non-profit kreativ hub för kreatörer och artister, visar hur AI kan användas som ett verktyg för kreativt skapande.

Den 19 januari har du som besökare den unika chansen att ta del av flertalet interaktiva miniutställningar som deltagarna från Värmeverkets Creative AI program har skapa under temat AI.

Virtual Friend

Denna interaktiva installation utforskar digitalt förtroende och integritet, där besökare kan dela tankar och få stöd av en virtuell vän.

Voice to image

Ett projekt som skapar hologram i realtid från tal, vilket utforskar hur AI kan omvandla ord till visuella uttryck.

Big brother

En interaktiv upplevelse som undersöker relationen mellan övervakning, privatliv och AI. Projektet syftar till att väcka diskussion och medvetenhet om integritet och teknikens roll i våra liv.

AI filmprojekt

En film som utforskar möjligheterna med AI inom kreativt skapande. Projektet strävar efter att inspirera till nya sätt att tänka kring konst och teknologi, och hur AI kan integreras i olika kreativa processer.

Tid och datum

När: 19 januari
Tid: startar 18.00
Kostnad: Ingår i entrébiljetten

Om Demo Stage: Tekniskas Demo Stage är unika temadagar där vi samarbetar med andra aktörer för att visa senaste forskningen inom ett visst område. Våra Demo Stage är alltid bara under en dag, så det är nu eller aldrig.

Kontakta oss: Mejla programansvarig Lisa Hellmark

Senast uppdaterad 15 januari 2024.