No description found for the image Maker-Tour-pedagoger-buss-2021-1900x600-2

Tekniska söker pedagog till Maker Tour

Tycker du att teknisk och digital kompetens är en demokratisk rättighet?

Då vill vi ha dig med i vår mobila verksamhet – Maker Tour, ett unikt skol- och integrationsprojekt som vänder sig till mellanstadieskolor i utsatta områden i Stockholm. Med hjälp av en rosa programmeringsbuss lastad med pedagoger, datorer, kretskort och robotar rullar Tekniska ut till mellanstadieskolor i dessa områden. Du blir en viktig del av en verksamhet som ger fler unga chansen att möta teknikämnet på ett kreativt, kul och utmanande sätt. Det behövs för att möta vårt framtida behov av teknisk och digital kompetens.

Vi söker en pedagog som tillsammans med oss vill arbeta för att stärka den digitala kompetensen hos både elever och lärare i utsatta områden i Stockholm och öka intresset för teknik, naturkunskap och matematik.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera pedagogiska aktiviteter tillsammans med ett väl sammansatt team från Tekniska. Tjänsten innebär resor inom Stockholmsområdet med Tekniskas Makerbuss som är särskilt framtagen för att möta de behov som skolorna har.

Det här är rätt utmaning för dig som är strukturerad, positiv, energifylld och brinner för att inspirera barn kring teknik, naturvetenskap och matematik på ett lustfyllt sätt.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda barn- och elevgrupper. Du har gedigen kunskap om teknik och programmering. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning för unga eller en lärarutbildning. Om du behärskar annat språk än engelska så är det ett plus. B-kört är ett måste.

Sök redan idag och bli en i teamet som inspirerar och handleder nya genier för framtiden.
Skicka din ansökan till rekrytering.MT@tekniskamuseet.se senast den 31 okt 2021. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningen är en visstidsanställning på 80 % med tillträde den 1 november 2021. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse. Resor inom Storstockholm ingår.
Löneform: månadslön.

Kontaktpersoner

Maria Olsson
Tf Avdelningschef Lärande
Telefon: 08 – 450 56 17

Dan Jacobsson
HR-chef
Telefon: 08 – 450 56 10

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Senast uppdaterad 7 december 2021.