Två kvinnor med lasersvärd

Megahelger bjuder på massor av upplevelser och prova-på-aktiviteter.

Megahelger

Megahelger har olika teman som genomsyrar allt som händer i huset den helgen. Museet förvandlas då till en sjudande samlingspunkt med spännande prova på-aktiviteter, shower och skapande.

Megahelger startade i februari 2016 på Tekniska museet och blev direkt en succé då besökarna fick träffa en Youtuber, en magiker, en känd artist, en riktig astronaut och riktigt coola robotar. Nu laddar vi för nya händelserika helger med fullspäckade program.

Tidigare Megahelger

Robothelg 23–24 november 2019

Grafiskt mönster med olika robotar i bubblor

En hel helg med robot-tema, fylld med aktiviteter, prova på och inte minst – robotar. På lördagen hölls det drönar-race och filmpremiär i hörsalen. Besökarna kunde testa enklare robotprogrammering – och mycket mer.

Läs mer om robothelgen 23–24 november

Rymdhelg 28–29 september 2019

Roboten Charli med en bild på Christer Fuglesang på bröstet

Äntligen var det dags för vår rymdhelg igen. I år kom det hit några riktigt coola stjärnor. Till exempel rymdforskaren och raketdesignern Dr.Camille Wardrop Alleyne, direkt från NASA (hon arbetar med att få upp människor till månen). Vår robot Charli berättade en ny rymdsaga. Dessutom plockade vi fram rymdliga saker i arkivet, byggde rymdkolonier tillsammans och lärde oss mer om att odla, leva och bo i rymden och om mån-programmering.

Läs mer om rymdhelgen 28–29 september

Spelhelg 16–17 februari 2019

Bild ur spelet med många olika spelfigurer

Välkommen till en megahelg då spelvärlden intar Tekniska museet. Våra vänner Nintendo drar upp sin senaste snackis ”Super Smash Bros” på storduk och du får såklart spela. Testa VR, cosplay, lasersvärdfäktning och mycket mer.

Läs mer om Spelhelgen 16–17 februari

Megahelg spel – med djurtema 24–25 november 2018

Tre animerade tjejer med en bärbar dator i en hästhage

Den här helgen var Star Stable och Nintendo på besök. Vi hade även riktiga hästar på plats, VR-spel och spännande workshops.

Läs mer om spelhelgen med djurtema

Megahelg spel – med rymdtema 20–21 oktober 2018

Artisten Tekmann gör musik av gamla spelkonsoler

Helgen gästades av Nintendo, VR-spelutvecklare från Fast Travel Games och Dennis Brännvall, Design Director för Star Wars Battlefront på EA/DICE. Det var också uppträdanden med artisten Tekmann, som skapar musik på ombyggda gamla Nintendo GameBoy-enheter, musiken kallas ”Chipmusik”.

Megahelg rymd 29–30 september 2018

Christer Fuglesang i astronautdräkt utanför Internationella rymdstationen ISS

En hel helg med rymden i fokus med rymdäventyr och rymdpromenader, rymdforskning, filmproduktion, aliens, workshops och unika föremål från rymden.

Läs mer om rymdhelgen

VR och foto/film 17–18 februari 2018

Utklädda barn mot en grön filmduk

I februari hade vi en Megahelg fylld med VR-bio, greenscreen-teknik, Stop motion, spännande föremål, pyssel och visningar. Våra vänner VR Sci Fest och MissionIX bjöd på spännande VR-upplevelser.

Läs mer om VR-helgen

Linda Sandberg

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 7 december 2021.