Christer Fuglesang i astronautdräkt utanför Internationella rymdstationen ISS
Christer Fuglesang på rymdpromenad. Foto: NASA (Public Domain)

Megahelger

Megahelger har olika teman som genomsyrar allt som händer i huset den helgen. Museet förvandlas då till en sjudande samlingspunkt med spännande prova på-aktiviteter, shower och skapande.

Megahelger startade i februari 2016 på Tekniska museet och blev direkt en succé då besökarna fick träffa en Youtuber, en magiker, en känd artist, en riktig astronaut och riktigt coola robotar. Nu laddar vi för nya händelserika helger med fullspäckade program.

Megahelger 2018

Megahelg spel – med djurtema 24–25 november

Tre animerade tjejer med en bärbar dator i en hästhage

Under vår andra spelhelg i höst får vi ett kärt återbesök av Star Stable. Du kommer att få möjlighet att träffa och prata med utvecklarna från spelet. Nintendo är med oss igen med LABO, men den här gången kommer det att vinklas lite annorlunda så det följer djurtemat. Vi kommer också ha riktiga hästar på plats och det finns möjlighet att spela roliga VR-spel och att delta i fler spännande spelrelaterade workshops.

Under helgen kommer vi också ha ett samtal med Paula Fenjima Manrique – Spelexpert, gamer, influencer, skribent, TV-profil och grundare av speluppropet #Vispelarintemed.

Läs mer om spelhelgen med djurtema

Tidigare Megahelger

Megahelg spel – med rymdtema 20–21 oktober

Artisten Tekmann gör musik av gamla spelkonsoler

Under två spelhelger laddar vi upp med extra mycket spelskoj. Det blir workshops, möjlighet att träffa utvecklare och även att testa många spelupplevelser i vår utställning Play Beyond Play, som då precis kommer att ha öppnat ytterligare 500 kvadratmeter spelglädje.

Nintendo är med oss på plats och tillsammans med dem kan du testa att bygga LABO. Du får också träffa utvecklare från Fast Travel Games (som nyss släppt VR-spelet Apex Construct) och Dennis Brännvall, som är ny Design Director för Star Wars Battlefront på EA/DICE.

Det blir också uppträdanden med artisten Tekmann, som skapar musik på ombyggda gamla Nintendo GameBoy-enheter, musiken kallas ”Chipmusik”.

Megahelg rymd 29–30 september

Christer Fuglesang i astronautdräkt utanför Internationella rymdstationen ISS

Under en hel helg med rymden i fokus kan du följa med på rymdäventyr och rymdpromenader, ta del av rymdforskning, filmproduktion, aliens, workshops och unika föremål från rymden. Hur är det att leva på en rymdstation i tyngdlöst tillstånd? Vi nördar ner oss rejält under dessa dagar tillsammans med våra vänner på Sandvik, KTH Rymdcenter, Astronomisk Ungdom och Rymdsällskapet. På söndagen får vi besök av en dansgrupp från Kulturskolan.

VR och foto/film 17–18 februari

Utklädda barn mot en grön filmduk

I februari hade vi en Megahelg fylld med VR-bio, greenscreen-teknik, Stop motion, spännande föremål, pyssel och visningar. Våra vänner VR Sci Fest och MissionIX bjöd på spännande VR-upplevelser.

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 7 november 2018.