Två kvinnor med lasersvärd
Megahelger bjuder på massor av upplevelser och prova-på-aktiviteter.

Megahelger

Megahelger har olika teman som genomsyrar allt som händer i huset den helgen. Museet förvandlas då till en sjudande samlingspunkt med spännande prova på-aktiviteter, shower och skapande.

Megahelger startade i februari 2016 på Tekniska museet och blev direkt en succé då besökarna fick träffa en Youtuber, en magiker, en känd artist, en riktig astronaut och riktigt coola robotar. Nu laddar vi för nya händelserika helger med fullspäckade program.

Megahelger 2019

Fler Megahelger 2019

Tidigare Megahelger

Spelhelg 16–17 februari 2019

Bild ur spelet med många olika spelfigurer

Välkommen till en megahelg då spelvärlden intar Tekniska museet. Våra vänner Nintendo drar upp sin senaste snackis ”Super Smash Bros” på storduk och du får såklart spela. Testa VR, cosplay, lasersvärdfäktning och mycket mer.

Läs mer om Spelhelgen 16–17 februari

Megahelg spel – med djurtema 24–25 november 2018

Tre animerade tjejer med en bärbar dator i en hästhage

Den här helgen var Star Stable och Nintendo på besök. Vi hade även riktiga hästar på plats, VR-spel och spännande workshops.

Läs mer om spelhelgen med djurtema

Megahelg spel – med rymdtema 20–21 oktober 2018

Artisten Tekmann gör musik av gamla spelkonsoler

Helgen gästades av Nintendo, VR-spelutvecklare från Fast Travel Games och Dennis Brännvall, Design Director för Star Wars Battlefront på EA/DICE. Det var också uppträdanden med artisten Tekmann, som skapar musik på ombyggda gamla Nintendo GameBoy-enheter, musiken kallas ”Chipmusik”.

Megahelg rymd 29–30 september 2018

Christer Fuglesang i astronautdräkt utanför Internationella rymdstationen ISS

En hel helg med rymden i fokus med rymdäventyr och rymdpromenader, rymdforskning, filmproduktion, aliens, workshops och unika föremål från rymden.

VR och foto/film 17–18 februari 2018

Utklädda barn mot en grön filmduk

I februari hade vi en Megahelg fylld med VR-bio, greenscreen-teknik, Stop motion, spännande föremål, pyssel och visningar. Våra vänner VR Sci Fest och MissionIX bjöd på spännande VR-upplevelser.

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 6 november 2019.