Legorobot som står på en bana.

Robotteknik för skolan

Här får ni lära er om robotteknik – hur robotar fungerar och hur det går till att styra dem till det som vi vill att de ska göra. Eleverna får en äventyrsupplevelse där de är medskapande. De får direkt respons på att deras nya programmeringskunskaper kommer till nytta för att lösa ett uppdrag.

När du och dina elever besöker vår workshop Robotteknik, kommer ni att upptäcka att alla kan lära sig att programmera robotar och vilka byggstenar ni behöver. Eleverna får tillfälle att utveckla sina programmeringskunskaper och sin förmåga att resonera kring teknikutvecklingen och dess konsekvenser.

Paket för helklass

Workshop i Robotteknik går att boka för 16 eller 32 elever (helklass). Bokar ni helklassalternativet så börjar hälften av eleverna med workshop medan andra halvan utforskar museet på egen hand, därefter byter grupperna.

Det går också att boka ett kombinationspaket som inkluderar valfritt uppdrag i MegaMind (du väljer uppdrag i bokningsprocessen). Halva klassen startar med workshop, medan den andra halvan går på uppdrag i MegaMind. Därefter byter grupperna.

Vad lär vi oss och hur?

  • Genom att eleverna får se, höra och prova – lär de sig hur robotar fungerar och vad de används till.
  • Vi lär oss ett enkelt programmeringsspråk.
  • Tack vare att eleverna får en genomgång i hur man programmerar och sedan arbetar i grupper får de själva programmera robotarna.
  • Genom att eleverna får koppla olika typer av sensorer till sina robotar, programmera dem, testa sina lösningar för att få ett så lyckat resultat som möjligt, lär de sig hur sensorer samverkar med programmering för att styra robotar.
  • Genom att i ett äventyrligt uppdrag programmera robotar för sammanhang där de används i samhället, lär eleverna sig om var i samhället det finns robotar och varför.
  • Vi resonerar kring hur robottekniken kan komma att påverka människan, miljön och samhället i framtiden.
Visa mer

Boka skolprogrammet

Workshop för 16 elever

Årskurs 4 – Gymnasiet
Max 16 elever
Workshop 60 min: 1 500 kr

Boka

Workshop för 32 elever

Årskurs 4 – Gymnasiet
Max 32 elever
Workshop 2×60 min: 3 000 kr

Boka

Workshop och uppdrag i MegaMind

Max 32 elever

Total tidsåtgång: 2,5 timmar

Pris: 4 000 kr (ordinarie pris 6 000 kr)

Boka

Kopplingar till läroplaner

Åk 4-6

Åk 7-9

Senast uppdaterad 22 november 2018.