No description found for the image robots-animatronic-baby

Robots – digital guide och skolmaterial

Nu kan du uppleva publiksuccén Robots från Science Museum i London med din skolklass – i digitalt format. Fascineras av människoliknande maskiner genom tiderna och fundera på frågor som om vi litar mer på en robot än på en människa.

Efter att ha dragit en rekordpublik till Tekniska museet har nu Robots åkt vidare på sin internationella turné, men det går fortfarande att utforska utställningen i vår digitala guide. Till utställningen och guiden finns även gå-själv-material för lärare och elever, anpassat för flera årskurser! Redo att laddas ned och skrivas ut till dina elever.

Använd materialet i klassrummet eller i distansundervisning:

  1. Inled med att visa trailern/filmen ovan. Presentera därefter utställningen för dina elever. I gå-själv-materialet finns information om utställningens delar, använd det som underlag eller låt eleverna läsa själva (anpassa till vad som passar just din klass).
  2. Undersök utställningen digitalt:
    a. Låt eleverna ladda ned guiden till en smartphone (ladda ner appen Izitravel och sök på Tekniska museet) eller låt dem lyssna/titta på guiden på datorn via hemsidan.
    b. Dela ut elevmaterialet till eleverna och låt de svara på frågorna ”Att göra i utställningen” när de utforskar utställningen digitalt, själva eller i mindre grupper.
  3. Arbeta med materialet ”Att göra efter besöket”. Denna del kan göras individuellt, diskuteras parvis eller i mindre grupper.

Instruktion och elevuppgifter:

Robots för förskolan – årskurs 3 (976 KB)
Robots för årskurs 4 – 6 (1,86 MB)
Robots för årskurs 7 – Gymnasiet (1,10 MB)

Senast uppdaterad 7 december 2021.