Vinnaren av Teknikåttan 2023 utses på Tekniska

Närbild på ung tjej. I bakgrunden ser man en robot.

Tävling för alla åttondeklassare

2023 anordnas Riksfinalen av Teknikåttan på Tekniska. Både besökare och skolor kommer kunna se finalen 25 maj.

Tekniska har den stora äran att vara värd för riksfinalen av Teknikåttan där de 10 skarpaste klasserna tar sig till finalen 25 maj. Teknikåttans tävlingar vänder sig till elever i åttonde klass runtom i hela landet och anordnas av tio svenska lärosäten.

Tävlingen sätter på prov elevernas kunskaper inom teknik, matematik och vetenskap. Syftet är att öka intresset för teknik, matematik och naturvetenskap bland barn i åk 8 men även i samhället, stimulera barnens fantasi, kreativitet och uppfinningsförmåga samt stärka deras självförtroende.

Mer information om finalen och Tekniskas medverkan kommer längre fram, men för nu – anmäl din klass och delta i en lustfylld och stimulerande tävling.

Så här går tävlingen till

Teknikåttans frågetävling börjar med en kvaltävling i slutet av januari där alla elever tävlar online var för sig. De bästa klasserna går vidare i regionala tävlingar på närmaste lärosäte och tävlingen avslutas i maj med en riksfinal där klasser från hela landet möts. Till både regional- och rikstävlingar bjuds hela klassen in och bjuds på eventuellt boende och resa.

Anmäl dig på Teknikåttans hemsida

Senast uppdaterad 13 december 2022.