En röd kobratelefon och en rikstelefon

Telefonens utveckling

Tillfället har passerat.
I nervcellen, MegaMind
Entrébiljetter köps online.

Ta en bakåtblick i tiden med Tekniska Museets Vänner telemuseum. Testa gamla fingerskivor, knapptelefoner eller varför inte tävla med en kompis och se vem som kan slå ett givet nummer snabbast.

Telefonstationen garanterar att frambringa nostalgikänslor, nyfikenhet och lekfullhet.  Testa och olika telefonerna genom tiderna – innan vi visste vad en mobiltelefon var för något. Stationen byggdes upp av Tekniska Museets Vänner under pandemin och går att hitta i anslutning till MegaMind.

Var: I Nervcellen, MegaMind
När: Alla dagar 10 – 22.

Om Tekniska Museets Vänner

Tekniska museets vänförening för dig som brinner för teknik och naturvetenskap, teknikhistoria samt industrihistoria och vilken roll de spelar i samhället. Vi ordnar utflykter, visningar och sammankomster där du träffar likasinnade. Med ditt medlemskap stödjer du Tekniska museets verksamhet.

Läs mer om Tekniska Museets Vänner

Om MegaMind

MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Läs mer om utställningen

Senast uppdaterad 20 april 2022.