Bild från jullovsprogrammet

Digitalt jullov på Tekniska!

Tillfället har passerat.

Det här är ett digitalt evenemang. Vi sänder live på Youtube varje dag.

Det är ett annorlunda år i år.  

Vanligtvis hade vi nu välkomnat så många det bara går att komma till museet och hitta på olika upptåg, lösa kluriga utmaningar och leka hela jullovet. 

I år är museet stängt. Men samtidigt mer öppet än någonsin. Vi har hittat på en massa nya sätt för dig att experimentera, utforska och leka tillsammans med oss. Vi gör ett helt digitalt jullovsfirande i år, så att det fortfarande går att tillbringa jullovet med Tekniska.

Rymd-TV – julfriden på planeten jorden avbryts plötsligt av rymdagenterna Bakåt och Framåt som är på jakt efter intelligent liv i universum. De provsmakar jordlingarnas mat, testar träningspass för blivande astronauter och undersöker konstiga rymdföremål som människorna lämnat på sin måne. 

Ni kanske har sett Gissa saken tidigare? Vi har gjort helt nya avsnitt inför jullovet i år! Denna gång är det rymdagenten Bakåt som har hittat föremål och vill få hjälp att ta reda på vad det egentligen ska användas tillVåra programledare och tittare hjälps åt för att försöka gissa vad för olika konstiga saker rymdagenten Bakåt har hittat. Till vår hjälp har vi också vår Arkivarie Lotta och hennes två barn Andrea och Abbe.  

Vår kunniga och uppfinningsrika edutainer Freddy Grip kommer också att visa upp häftiga och lärorika experiment. Några som du själv kan prova hemma och kanske ett och annat som du hellre ser på Youtube än hemma i ditt eget kök. 

Varje dag 11.00 sänder vi live på Youtube, från och med 25 december.

Upplev Tekniska hemifrån

För fler tips på kul saker att uppleva, göra och testa hemma, kika gärna här!

Senast uppdaterad 28 december 2020.