Ung kvinna experimenterar med kletig smet

Höstlov – aktiviteter för barn och familj

2018-10-27 - 2018-11-04, 10:00 - 17:00

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

Observera att inte alla aktiviteter sker dagligen, se respektive programpunkt för exakta tider.

Under höstlovet dukar vi upp med nyöppnade Play Beyond Play – ett helt våningsplan fullt med spelupplevelser, dessutom VR, shower och experiment.

Play Beyond Play

Play Beyond Play är vår nya dataspelsutställning som nu vuxit till ett helt våningsplan av spelupplevelser – 1 000 kvadratmeter stort.

Grön dataspelsfigur på en klippa

Testa VR-bågskytte

Bild ur spelet med pilbåge riktad mot monster

Kliv in i en vacker men farlig postapokalyptisk miljö där två kraftfulla artificiella intelligenser är fast i en utdragen konflikt. I demon som Fast Travel Games tagit fram till oss från spelet Apex Construct får du möjlighet att prova på att bemästra en pilbåge. Dagligen klockan:
Drop-in (varje pass stänger 30 min innan, så alla i labbet ska hinna få spela)

Plats: VR-labbet, Play Beyond Play

Slajmig kemishow

Ung kvinna experimenterar med kletig smet

Våra kluriga museivärdar bjuder på magiska vätskor som tycks gå emot fysikens lagar, bubbelormar och flygande brustabletter. Anmäl på plats – skriv upp dig på lista utanför Hörsalen.

Tid/plats: Varje dag klockan 11.30 och 14.30 i Hörsalen

Testa framtidens VR och AR

Speltester i mobil pågår

Foto: Mario Romero

Studenter från KTH Visualiseringsstudio VIC är på plats och låter dig testa framtidens VR- och AR-spel. Prova AR-utmaningar, skapa musik i VR, blås en zeppelinare i luften framför dig, producera filmuppsättningar i AR, stoppa en monsterattack i VR med hjälp av telefoner i AR och rikta om lasrar i AR. En del utmaningar är på engelska. Läs mer om eventet (på engelska)

Tid/plats: 2–3 november kl 10–17 i Play Beyond Play

Matteshow med Sabine Louvet

Kvinna med magiska figurer i bakgrunden

Kan man läsa folks tankar med hjälp av matematik? Kan muffins och munkar användas för att lösa ekvationer? I matteshowen möter vi matematiska mysterier och smarriga summor.
Sabine Louvet bjuder på en matteshow och släpper dagen till ära sin helt nya mattebok ”Matte + allt = sant” här på Tekniska museet. Boken hittar du även i vår butik.

Sabine Louvet arbetar som mattelärare i en högstadieskola i Stockholm. Hon är också programledare för Kalkyl, som visats i Barnkanalen och på UR.

Tid/plats: Onsdag 31 oktober klockan 17.30-19.30 i utställningen 100 Innovationer

Testa senaste speltekniken – HoloLens

Tjej spelar AR-spel med fingrarna i luften

Med HoloLens förstärks verkligheten och människor, platser och föremål från den fysiska och digitala världen förs samman. Till skillnad från traditionella spel utnyttjar HoloLens det befintliga rummet, scannar av miljön och anpassar spelet efter den. HoloLens spelas i ett eget rum i Play Beyond Play där våra värdar hjälper dig tillrätta. HoloLens är kostnadsfritt, men du behöver boka en tid i entrén – begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tid/Plats: Dagligen klockan 12–16 samt onsdag klockan 17.30–19.30 (fri entré från klockan 17)

POP-up kiosk med experiment

Experimentshow för barn

Lär dig mer om teknik och fysik tillsammans med Veteranerna från Tekniska museets vänner. Håll utkik efter deras lilla POP-up kiosk som kommer att dyka upp på olika platser i museet under höstlovet.

Visningar i Modelljärnvägen

Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.

Se tågen i Modelljärnvägen susa fram över 100 meter räls och ett naturtroget landskap. Visas dagligen klockan 11 och 14. Modelljärnvägen hittar du vid butiken, entréplan.

Ladda batterierna

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

I vår fina restaurang kan du ladda batterierna i en lugn och fantasifull miljö. Krögaren Pontus Fritiof i samarbete med Nordrest serverar hållbara rätter för stora och små smaklökar. Om du vill så får du med dig en påse näringsrik kompost hem från vår mullmaskin! Under höstlovet serveras lunch klockan 11–15.30.

Klätterspelet – spela dataspel med hela kroppenBarn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Prova det klassiska dataspelet Pong i en ny version – här studsar ni en boll mellan er över hela klätterväggen. Eller Whack-a-bat, där det gäller att jaga små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen och fånga dem på kortast möjliga tid.
Klätterspelet hittar du vid hinderbanan i MegaMind på entréplan.

Dagens program

17.30–19.30 Matteshow med Sabine Louvet, 100 Innovationer
17.30–19.30 Hololens, Play Beyond Play
19.00 Visning i Modelljärnvägen

Senast uppdaterad 29 oktober 2018.