Pojke får hjälp av tjej att testa VR-spel

Höstlov – aktiviteter för barn och familj

2017-10-28 - 2017-11-05, 10:00 - 17:00

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

Se respektive programpunkt för exakta tider. Programmet uppdateras kontinuerligt.

Kryp in i digitala världar på höstlovet – dela virtuella frukter som en ninja och printa fina 3D-figurer. Dessutom blir det experimentshower för alla nyfikna barn.

• Dagens program ser du i högerkolumnen (i mobil så scrolla längst ner på sidan).

Spela VR-spel

Pojke får hjälp av tjej att testa VR-spel

Dela frukter som en Ninja – tillsammans med My Virtual Reality får du testa det roliga spelet Fruit Ninja, där du med hjälp av svärd delar meloner och andra frukter som kommer flygande mot dig. VR-aktiviteten sker i samarbete med Just Arrived, ett team frivilliga som vill göra det lättare för nyanlända att få ett jobb. Robotlabbet, entréplan.
28–29 oktober samt 4–5 november, klockan 10–13 och klockan 13.30–16.30
Onsdag 1 november klockan 10–13 och 13.30–19.30 (fri entré från klockan 17)

3D-printa coola figurer

En skrivare skriver ut en plastbotten

Testa att skriva ut olika figurer och karaktärer i 3D tillsammans med vår samarbetspartner Clas Ohlson.
30 oktober – 3 november klockan 11–16. Plats: Nervcellen i MegaMind (entréplan)

Experimentera med mekanik, magnetism och elektricitet

Volontär experimenterar tillsammans med barn

Här får barnen experimentera tillsammans med veteraner från Tekniska Museets Vänner. Experimenten är utvecklade för barn i åldern 8-12 år, men alla nyfikna är välkomna.
30 oktober – 4 november. Plats: Hörsalen, entréplan

12.30 Experimentera med magneter, elektromagneter, ljud och högtalare.
13.30 Hur kan vi skapa ström och få saker att rotera? Experiment med små elmotorer och generatorer.
14:30 Håller det? Prova enkla och sammansatta material – skapa en enkel bromodell av papper, som du sedan får prova om den håller.

Statisk elektricitet – show i Frankensteins anda

Man med långt hår som står rakt ut

I en magisk show kommer du får lära dig lite om elektricitetens laddade värld. Allt demonstreras med vår elektrostatiska generator. Några modiga kan få prova ett experiment.
Dagligen klockan 11.30, 13.30 och klockan 15 i 100 innovationer, entréplan.

Visningar i Modelljärnvägen

Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.

Se tågen i Modelljärnvägen susa fram över 100 meter räls och ett naturtroget landskap. Visas dagligen klockan 11 och 14. Modelljärnvägen hittar du vid butiken, entréplan.

Familjevisningar i Gruvan

Dockor med gamla verktyg i gruvmiljö från förra sekelskiftet

Kliv ner i underjorden och få en glimt av livet i en järngruva från förr i tiden och hur det ser ut i moderna gruvor. I spännande miljöer finns det sedan massor att utforska på egen hand.
Visning dagligen klockan 12 och 14.30, entréplan.

Ladda batterierna

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

I vår nya fina restaurang kan du ladda batterierna i en lugn och fantasifull miljö. Krögaren Pontus Fritiof i samarbete med Nordrest serverar hållbara rätter för stora och små smaklökar. Om du vill så får du med dig en påse näringsrik kompost hem från vår mullmaskin!

Klätterspelet – spela dataspel med hela kroppenBarn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Prova det klassiska dataspelet Pong i en ny version – här studsar ni en boll mellan er över hela klätterväggen. Eller Whack-a-bat, där det gäller att jaga små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen och fånga dem på kortast möjliga tid.
Klätterspelet hittar du vid hinderbanan i MegaMind på entréplan.

Femkamp i Winter games

Barn och två vuxna testar skidskytte

Utmana familjen i femkamp i Winter Games, utställningen som sjuder av aktivitet och adrenalin. Winter Games hittar du på plan 3 och 4.

Simone says

Datoriserat ansikte på stor skärm

Träffa Simone, ett jättelikt digitalt ansikte som blickar ut över besökarna i den stora utställningshallen. Hon kommer att uppmana dig att göra exakt som hon vill och hon är ganska bestämd… Simone ingår i konceptet Digital Now – interaktiva konstupplevelser.

Program 5 november

10:00–13:00 Virtual Reality-spel i Robotlabbet

11:00 Visning i Modelljärnvägen

11:30 El-show i 100 innovationer

12:00 Familjevisning i Gruvan

13:30 El-show i 100 innovationer

13:30–16:30 Virtual Reality-spel i Robotlabbet

14:00 Visning i Modelljärnvägen

14:30 Familjevisning i Gruvan

15:00 El-show i 100 innovationer

Senast uppdaterad 3 november 2017.