piratbayserver med loggan för Digitalidag

Från Napster till NFT – Hur digitaliseringen har utvecklat och påverkat kulturen

Tillfället har passerat.
Stora hörsalen, Tekniska museet. Egen ingång mitt emot Polismuseet.
Anmäl dig för att säkra din plats och fri entré.

Hur har digitaliseringen av olika tekniker och medium påverkat och utvecklat kulturen? Hur har det påverkat hur människor tar till sig och nyttjar kultur? Vad var Napster och Jens of Sweden? Varför blev Pirate Bay så stora? Vad finns kvar i arvet från Napster och Pirate Bay i Spotify?

Tekniska Museet tillsammans med Internetstiftelsen bjuder in besökarna till en spännande föreläsning av Måns Jonasson kring digitalisering, internets historia och föremål som har haft en betydande roll i utvecklingen kring hur människor konsumerar kultur och media.

Eftermiddagen den 14 oktober kommer inledas med ett kort seminarie av Tekniska och Internetstiftelsen för att sedan gå över till ett panelsamtal med gästerna Elin ”Teknifik” Häggberg, Jasmin Yaya och Måns Jonasson (mer om panelen nedan).

Under eftermiddagen kommer det även vara visning av utvalda föremål, bland annat en av servrarna från The Pirate Bay!

Seminariet är gratis, anmäl er på länken nedan för att få en plats!

När: 14 oktober, kl 16.00
Var: Stora Hörsalen på Tekniska Museet, ingång mitt emot Polismuseet

Anmäl dig

Panelen

Kollage som visar tre känad profiler inom spel och teknikvärlden; Jasmin Yaya, Elin Häggberg och Måns Jonasson
Från vänster; Måns Jonasson, Jasmin Yaya och Elin Häggberg

Måns Jonasson

Måns Jonasson, internetexpert på Internetstiftelsen, har lång erfarenhet av utvecklingen av webben, appar och internet i allmänhet. Som medgrundare av Internetmuseum har han ägnat mycket tid åt att spana och reflektera kring hur nätets framväxt har påverkat vår kultur och vårt samhälle.  

Jasmin Yaya

När Jasmin Yaya var 13 år gammal byggde hon sin första hemsida med blogg. 2011 grundade hon världens största glasögonblogg Bonocle. Det var början på hennes passion för tech och data. I 10 år har Jasmin hjälpt produktbolag att fatta bättre affärsbeslut med hjälp av data så att de kan nå sin fulla potential och växa snabbt. Hon är Growth Product Manager på konsultbolaget scilla.studio och poddvärd för Datadrivet. 

Elin Häggberg

Elin Häggberg är teknikbloggare, medievetare och journalist, även känd under namnet Teknifik. Hon syns ofta som föreläsare och i medier när det handlar om frågor om teknikutvecklingen, prylar, sociala medier, internet och framtiden 

Senast uppdaterad 6 oktober 2022.