En person med ipad håller använder sig av AR för att se gigantisk person visas i Trähallen.

DEMOSTAGE: Forskare från KTH visar Homo Colossus – en konstinstallation med AR.

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Den 24 februari tar forskningsprojektet ”Homo Sapiens till Homo Colossus” över Tekniskas DEMOSTAGE. Genom vetenskap, teknik och augmented reality visualiseras Svenskarnas energikonsumtion.

Konsekvenserna av vår energikonsumtion

Homo Colossus är ett forskningsprojekt och ett samarbete mellan KTH, Kungliga Konsthögskolan, Konstfrämjandet och Changency. Tillsammans har de funderat över idén att ju större vi är, desto mer energi behöver vi. Men vad händer om vi tar med alla aspekter av vår energikonsumtion i våra dagliga liv? Det innebär inte bara kalorierna från den mat vi äter, utan också bränslet som driver våra fordon, det varma vattnet som värmer våra hem och den elektricitet som lyser upp våra städer och driver internet.

Hur skulle vi se ut om vi visualiserade alla dessa energikällor? Svaret är att en genomsnittssvensk skulle väga 30 000 kilo, vilket är fyra gånger tyngre än den största elefanten!

Genom linsen av våra energifotspår

Gå in i en värld där varje bilresa, varmvattenanvändning och varje watt av elektricitet översätts till vår fysiska storlek. Genom forskningsprojektets konstinstallation kan vi utforska frågan ” Hur ser vi ut genom linsen av våra energifotspår?”.

Som alla våra DEMOSTAGE så är detta ett unikt tillfälle att bli inspirerad och engagerad tillsammans med KTH, Kungliga Konsthögskolan, Konstfrämjandet och Changency.

Läs mer om forskningsprojektet

Praktisk information

Datum: lördag den 24:e februari
Tid: kl. 13:00-18:00
Plats: Trähallen

Senast uppdaterad 23 februari 2024.